Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag en woensdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag en woensdag zijn er nieuwe afleveringen van Jurre's Date en Emma's Peepshow te vinden op onze site.
Spuiten en Slikken

Waarom je faalt op Tinder

31 jan 2017
  •  
leestijd 3 minuten
#matchopheffen_3168544930.jpg
Datingapps moeten daten makkelijk maken. Maar dat doen ze dus niet echt. Je moet vaak lang wachten op een reactie. En een gesprek starten en op gang houden via een app is best kut. Zeker als je elkaar amper kent. Daarom zocht Mens Health uit waarom chicks stoppen met reageren. En wat je juist wél moet doen als man. Vet handige informatie. Want regelen. 
Grootste fout
Er werden zo’n 1.400 vrouwen ondervraagd en 61 procent zei dat ze afknappen op snelle seksting berichtjes. Natuurlijk zijn er vrouwen die natte slipjes krijgen van piemelpraat. Maar het merendeel krijgt er dus een droge hooischuur van. Snappen we. Je loopt in de kroeg ook niet op iemand af met “Hé! Ik heb een keigrote lul die ik wel in je wil parkeren”. Die shit werkt niet.
Dit is ook kut
Direct lullen over je lul werkt dus niet. En vragen als “Kan je goed zoenen?” zijn ook een no-go volgens Laurie Davis, oprichter en CEO van eFlirt. “Vrouwen denken dan dat je alleen maar seks wil.” Wil je natuurlijk ook. Maar dat gaat je zo dus niet lukken.
Dit is beter
Versieren via een app lijkt op het echte werk. Pak het daarom ook zo aan, zegt Davis. Wees geïnteresseerd en stel vragen. Klein voordeeltje aan zo’n app is dat je al een beetje info hebt. Doe er wat mee. Stel een vraag over haar liefde voor knollen of haar werk als inseminator, doe iets met die info! 14 procent van de vrouwen vindt namelijk dat mannen te weinig vragen stellen. Zijn ze zelf ook slecht in. Maar goed, daar hebben we het nu niet over.
En dit ook
Een vraag als: “Heb je nog iets leuks gedaan dit weekend?” kan werken. Als ze een beetje leuk antwoordt. Maar je kan ook vragen stellen als: “Wat is iets wat niet veel mensen over je weten?”. “Het maakt bijna niet uit wat je vraagt. Toon gewoon interesse en laat zien dat je haar wilt leren kennen”, zegt relatie-expert Andrea Syrtash.
En dan doe je dit
Als je een lekker gesprekje hebt, kom dan ook in actie. 10 procent van de vrouwen zei dat mannen te lang wachten met het vragen naar een date. Fair enough. Beetje lullen over een app is leuk. Maar als je in het echt geen klik hebt, is het zonde van je tijd. Davis zegt dat je haar na 20 berichtjes heen en weer (het liefst verdeelt over 2 dagen) al prima mee uit kan vragen. Dit is geen vast dingetje. Maar wel een soort maatstaf die je kan hanteren.
Finishing touch
Neem bij het regelen van die date ook de leiding. Doe een voorstel en laat het niet aan haar over. Zoek een leuke plek uit en zeg wanneer jij kan. Veel vrouwen vinden het fijn als je een plan hebt volgens Davis. En begin rustig met alleen een drankje. Dat driegangendiner doe je op date twee maar als je weet dat het chill is.
Conclusie
Het is allemaal niet zo heel moeilijk. Wees geen lompe zeekoe die alleen maar over seks praat. Maar lees je een beetje in en doe geïnteresseerd. Stel vragen en wacht niet te lang met vragen naar een date. En als ze niks terugstuurt dan ga je toch lekker verder swipen. #erzijnvetveelvisjes

Meer over dit onderwerp