Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Waarom augurkensap je kater vermindert

  •  
26-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3586 keer bekeken
  •  
Naamloos-1
Zoals een wijsneuzerig persoon die echt ‘superleuk’ is op feestjes zou zeggen: “Het beste medicijn tegen een kater is niet drinken”. Blegh. Hou gewoon je bek en ga lekker ergens in een hoekje zitten met je ranja. Als je weleens alcohol drinkt kan je een kater krijgen. Hoort erbij. En dat is de volgende ochtend kut. Maar goed nieuws voor je katerkop: een zure sloot kan helpen!
Sapje
De beste remedie staat gewoon in je voorraadkast: augurkensap! Het drinken van augurkensap vermindert namelijk je kater. Deze tip is voornamelijk bekend bij oude barmannen en in Slavische landen. En die zuipschuiten kunnen het weten. De helft van de Russen drinkt namelijk elke dag een glas wodka!! Maar ook in Amerika wordt het zure goedje steeds populairder. De mensen die het drinken, zweren erbij dat het werkt én smaakt. Augurkenpekel is namelijk een bron van vitamine C en E. En dat is goed tegen katers. Toch blijven de meeste Europeanen bij het sapje uit de buurt.
Hoe drink je het?
Heb je een knetterdikke kater? Drink dan langzaam een glas augurkensap. Met de nadruk op langzaam. Drink je te snel? Dan word je waarschijnlijk alleen maar misselijker. En dat proberen we juist te voorkomen. Wil je een kater voorkomen? Drink dan na ieder glas gif een shotje augurkensap. Op die manier kan je net wat langer de beest uithangen zonder lamlazerus de helicopterdans te doen in je blote sjors.
Vitamientjes
Naast de vitamientjes in het sapje, zorgt het zout ervoor dat je elektrolyten aangevuld worden. Dat zijn mineraaltjes die in je bloed en weefsel zitten. En die zorgen ervoor dat je niet uitdroogt. Wil je de kans op succes vergroten? Maak dan je eigen augurkensap. Hoe dan? Nou, je mikt een zooitje middelgrote augurken in een pot. Middelgroot is ongeveer iets kleiner dan de gemiddelde lul. Dus pak even jouw slurf of die van een vriend erbij en gebruik die als maatstaf. Tief er wat inmaakkruiden, rode pepertjes en dille bij. Vul de pot met azijn en laat twee maanden rusten. Voel je je NU kut? Trek dan een pot augurken van de super open.
Het is even wennen. De eerste keer dat je het sapje naar binnen werkt krijg je waarschijnlijk de neiging om meteen projectiel over je schoenen te gaan brullen. Maar effectief is het wel. Zet je kater klaar en pekelen maar! Wel even twee maanden vooruit plannen dus.
Delen: