Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Hiermee verminder je jouw kater

  •  
07-05-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
571 keer bekeken
  •  
Anti kater menthol
Als je weleens een kater hebt weet je hoe vertieft je je kan voelen. Je kop staat op barsten. Je neemt je voor de zoveelste keer voor om nooit meer te drinken, snakt naar water en stinkt naar een aangereden duif. Kortom: een kater hebben is vet naar. En het duurt soms de hele dag. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar tips om je kater te verzachten. Sowieso moet je flink wat water drinken. Maar een ander middeltje dat kan helpen is: munt en menthol!
Meneer WC
Na een avondje flink tanken kan het voorkomen dat je lamlazerus gaat schuren met een boom. En vervolgens over een tuinkabouter plast in de tuin van je buren. Kan gebeuren. Overkomt de besten. Hoe je uiteindelijk in bed bent beland weet je vaak niet. Maar als je wakker wordt heb je een enorme kater. Je voelt je retemisselijk door al die mixdrankjes van vannacht. En dan begint je hart ineens sneller te kloppen! De druppels zweet druipen van je voorhoofd en een cocktail van shotjes en maagzuur wordt langzaam vanuit je maag je strot doorgepompt. Je rent naar de wc en drukt je kop in de stinkende toiletpot waar een paar verdwaalde schaamharen aan hangen en een remspoor in zit.
Ren je rot!
Het beste is om dit te voorkomen. Maar daar heb je op dat moment even geen kut aan. Nee, het beste is advies dat de pijn kan verzachten. Dus vroegen wij vakmensen om hulp. En wie weten er meer over katers dan barmensen? Juist. We vroegen barpersoneel wat het beste werkt en een aantal vertelden ons dat je met producten met munt of menthol je kater kan verminderen. Deze alcoholspecialisten spreken natuurlijk uit jarenlange ervaring. Het klinkt in ieder geval aantrekkelijker dan het drinken van  augurkensap.  Dus heb jij een enorme kater? Verzamel dan het volgende: pepermuntolie, pepermuntzalf, oogdruppels met munt en muntthee. Heb je dat niet in huis? Graai dan even in al je kastjes en lades. Zoek naar middeltjes waar ook munt of menthol inzit. Werkt vast ook.
Hoe pak je het aan?
Als je het hele pretpakket hebt verzameld kan je aan de slag. Van de pepermuntolie neem je een druppeltje of twee. Die masseer je over je hoofdhuid en oren. Mocht je je oren niet kunnen vinden omdat je nog steeds dronken bent: ze zitten aan de zijkant van je hoofd. Je weet wel, dat ding op je nek. Smeer daarna wat pepermuntzalf onder je neus. Dat dikke muntplakkaat houdt de vieze geurtjes buiten. En dat zorgt ervoor dat je je minder misselijk voelt. Ice ice baby. De oogdruppels met pepermunt helpen tegen hoofdpijn en zorgen voor een frisse blik. Als laatste helpt muntthee ook tegen de misselijkheid. Vetlekker en multifunctioneel. Want als je die gebruikte theezakjes daarna nog even op je ogen legt, worden je wallen minder heftig. 
Oke, dat van die theezakjes weten we niet zeker. Maar het is wel leuk als je huisgenoten, ouders of partner je vinden met twee theezakjes op je ogen. Foto’s van je menthol kop (met theezakjes) en een recensie van deze remedie mogen jullie sturen naar  spuitenenslikken@bnnvara.nl . Net als andere anti-katertips. Sharing is caring enzo.  
Delen: