Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Veel van jullie slikken Ritalin tijdens stappen!

  •  
28-08-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
2364 keer bekeken
  •  
Ritalin main
Vorige week deden we een onderzoekje naar Ritalingebruik. En om precies te zijn deden daar 4.363 eindbazen aan mee. Zijn we rete blij mee! Want nu kunnen we weer een lading info op jullie gooien. Eerlijk zullen we alles delen enzo.
In mei gooide het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) de resultaten van hun peiling online. Zij checkten hoeveel studenten er Ritalin snoepten zonder recept. En dat bleken er behoorlijk veel. Eén op de vier namelijk. En van die Ritalinslikkers deed 80 procent dit om beter te studeren en een klein deel tijdens het uitgaan.
Nou onderzocht het IVM alleen hbo- en wo-studenten. Maar hoe zit dat dan op middelbare scholen en het mbo? Zochten wij voor je uit. En we checkten ook nog even of de cijfers van het hbo en wo klopten. Wel alleen onder onze fans. Wetenschappelijk gezien telt het onderzoek dus niet echt. Iets met steekproefregeltjes dingen. Maar wel leuk om te weten!
Middelbaar onderwijs
Ook onder mensen die alleen middelbaar onderwijs gevolgd hebben wordt er flink Ritalin gepopt zonder recept. Zo’n 60% van de mannen en 67% van de vrouwen slikt het namelijk om beter te studeren. Maar de pillen worden ook héél veel geslikt tijdens het feesten. Gwen ging er niet echt lekker op maar veel middelbare scholieren blijkbaar wel. 40% van de mannen en 33% van de vrouwen die weleens Ritalin slikt doet dat namelijk.
Mbo
Ook op het mbo zijn ze niet vies van een paar pilletjes Ritalin. En lesstof je kop inknallen is onder de mannen niet echt het belangrijkst. 44% van hen popt het namelijk alleen om te feesten. Terwijl maar 34% het alleen slikt om beter te studeren en 22% voor studie én tijdens het feesten. Dat is dus 66% die het weleens popt op een feestje. #feestenalseinstein.
Onder de vrouwelijk mbo-studenten zijn die cijfertjes weer omgedraaid. Daar is studeren wel de meest voorkomende reden met 42% en komt feesten op plaats twee met 35%. Maar ook daar gebruikt met 23% een groot deel het voor studie én party. Dus veel meer dan de helft van de pillenpoppers slikt Ritalin op feestjes.
Hbo
Uit het onderzoek van IVM bleek maar een klein percentage van de hbo’ers Ritalin te poppen tijdens het feesten. Maar hoe zit dat onder de Spuiters en Slikkers? Nou, dat is geen klein percentage. Onder de mannen slikt namelijk zo’n 35% Ritalin om mee te feesten. En onder de vrouwen is dat 33%. Waarom? Geen idee. Met volle focus op jacht gaan misschien? Vet moeilijke dansmoves? Of zodat je de enorme bestelling drank anders vergeet. Kan allemaal.
Wo
Ook op het wo wordt er veel Ritalin gepopt tijdens het uitgaan. Zo’n 39% van de mannen en 27% van de vrouwen die weleens Ritalin slikken doet dat. Dat zijn er best veel!
Dus…
Ritalin staat niet voor niets bekend als kiddie coke. Een groot deel van de studenten gebruikt het niet alleen tijdens het studeren. Maar slikken voor en na de tentamens nog een flink aantal pillen. Op feestjes en partijen bedoelen we dan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.