Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Soa-waarschuwing voor Frankrijk!

  •  
23-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
frankrijk soas
Ga jij binnenkort chillen in Saint-Tropez? Of op citytrip naar Parijs? Zorg dan dat je een condoom om je stokbrood schuift! Of om die van je bedpartner. In Frankrijk is het aantal mensen met een soa namelijk explosief gestegen! #merde
Daarom komen de Nederlandse GGD en het ministerie van Buitenlandse Zaken met een dringend advies: doe voorzichtig en gebruik een condoom. Uit onderzoek blijkt dat vooral onder jongeren het aantal soa’s enorm is gestegen. Ook in vakantiegebieden waar veel toeristen komen. De grootste probleemgroep zijn de Franse jongeren tussen 15 en 24 jaar oud.

Chlamydia en gonorroe
Het onderzoek gaat over het aantal soa's in 2016. Het laatste onderzoek daarvoor was in 2012. In die vier jaar zijn de cijfers verdriedubbeld! Vooral chlamydia en gonorroe komen veel voor (267.097 en 49.628 gevallen). En misschien zijn dat er, nu twee jaar later, nog wel veel meer.

Parijs en de Provence
In Parijs en in de Provence (in het zuidoosten) komen de meeste soa's voor. En dat zijn nou net hele populaire vakantiegebieden voor Nederlanders. Merde! Boek jij hem straks die kant op? Zorg dan dat je onderbroek niet naar rijpe brie gaat ruiken en gebruik een condoom. Lijkt voor de hand liggend. Maar vier op de tien Nederlandse jongeren wipt weleens zonder condoom tijdens een onenightstand, bleek uit een onderzoek vorig jaar.

Dus! Kom je een Frans potentieeltje tegen dan zeg je: oui, oui ik wil met je neuken, maar alleen met een connie.
Delen: