Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Seks helpt tegen je verkoudheid

  •  
10-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
15040 keer bekeken
  •  
#evenjepiksnuiten_1273648868.png
Vet koude dagen zijn kut. Ballen bevriezen en worden harder dan knikkers. Na tien minuten in de kou prikken je nippels als ijspegels door je jas. En je oren beginnen tegenstribbelend te flapperen zodra je de deur opendoet. En als kers op de taart heb je ook nog eens snel een verkoudheid te pakken. Wat je daartegen kan doen? Heel veel seksen!
Studentenspeeksel
Als we de onderzoekers moeten geloven tenminste. Ze namen speekselmonsters bij zo’n 115 studentes om te checken hoeveel immunoglobuline A erin zat. Dat zijn antilichaampjes die knokken met bacteriën en virussen. Zoals het verkoudheidsvirus dus. En toen ze toch bezig waren met spuug afnemen vroegen ze direct even hoe vaak ze seksten per week. #logischevraag 
Seks
Mensen die een à twee keer per week sekssappen uitwisselden hadden zo’n 30% meer van die antilichaampjes. En dus minder kans op verkoudheid en andere kwaaltjes. Als je nu verkouden bent ben je te laat. Maar het is dus wel slim om een paar keer per week een wipje te maken.
Stress
Seks verlaagt namelijk ook je stresslevels. Heel erg chill. Want een bijproduct van stress is cortisol. En dat is dan weer een hormoon dat je immuunsysteem onderdrukt. Minder stress kan dus minder kans op een verkoudheid betekenen.
Ga krikken
Seksen is gewoon super gezond. Een pittig potje plompen werkt namelijk ook goed tegen ochtendmisselijkheid, hoofdpijn en zelfs je depressie ! Allemaal irritante dingen die je niet wil. En seks willen we allemaal! #ganeukendan
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.