Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Rijles betalen in natura: kan het?

  •  
05-03-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
8748 keer bekeken
  •  
eugene-chystiakov--zniXHYWwTE-unsplash
Je rijbewijs halen is nogal prijzig. Je zit al snel op 45 euro per les en de meeste mensen hebben tussen de 20 en 25 lessen nodig. Is het mogelijk om onder deze kosten uit te komen? Volgens het internet wel. Dat staat boordevol advertenties die rijles aanbieden in ruil voor seks. Ik zocht uit of dit echt mogelijk is. 

Voordat ik überhaupt begin met zoeken besluit ik een personage te creëren. Ik ga natuurlijk niet herkenbaar op zoek naar rijles voor seks. Vanaf nu heet ik Naomi en ben ik 18 jaar oud. Waar ik woon laat ik even in het midden zodat ik daarop in kan spelen bij de advertenties. Binnen vijf minuten kom ik al op een website met allerlei seksadvertenties. Van meesteressen tot geldslaven, alles is er te vinden. Voor nu focus ik me alleen op de rijlesadvertenties. 

De regio’s van de advertenties lopen uiteen. In bijna elke regio kan je wel wat vinden. Ik besluit om op drie advertenties te reageren in regio Rotterdam, Den Haag en Nijmegen. Bij alle drie krijg ik dezelfde dag nog antwoord. Twee van de instructeurs willen contact via WhatsApp en de instructeur uit Nijmegen wilt contact via Kik. Kik is een soort WhatsApp, maar dan zonder dat het aan je telefoonnummer gekoppeld is.

Ik begin met contact zoeken. De instructeur uit de regio Den Haag is erg terughoudend. Ook als we besluiten om te bellen komt er niet veel uit. Hij geeft vooral aan dat hij graag na de rijlessen “fun” wil hebben. Wat hij daaronder verstaat spreekt hij niet duidelijk uit. Wel merk ik op dat in zijn advertentie wordt vermeld dat hij 26 is. Via WhatsApp vertelt hij dat hij net een weekje 28 is. De alarmbellen gaan hierdoor bij mij rinkelen, waarom zou je liegen over je leeftijd? Zou hij dan ook over meer dingen liegen? Uiteindelijk kapt hij zelf het contact af en adviseert mij om te gaan sparen voor mijn rijbewijs. Geen succes dus. 

De instructeur uit de regio Rotterdam is ook vaag.  Hij is erg terughoudend en het gesprek houdt ook niet lang stand. Hij vraagt mij hoe ver ik bereid ben te gaan maar laat zelf niks los. Ik krijg ook een beetje een naar onderbuikgevoel omdat ik niks over hem weet. We spreken daarom af om eerst met elkaar te bellen voordat we een rijles inplannen. Maar uiteindelijk komt daar niks meer van. Het gesprek slaat uit zichzelf dood. Maar ik ga door. 

De instructeur uit de regio Nijmegen is in tegenstelling tot de andere twee wel heel open over zijn verwachtingen. Hij doet alleen heel erg geheimzinnig over zijn identiteit. Hij vraagt me al snel of ik liever in de auto of in een hotel seks wil hebben. Het hotel betaalt hij uiteraard. De vraag of ik slik komt snel aan bod, hij geeft ook aan mij graag te willen likken. Hij wil heel graag afspreken, dat is duidelijk. Uiteindelijk vertelt hij dat hij 28 is en met zijn eigen rijschool onder een de naam van een bekendere rijschool les geeft. Na een kort onderzoek blijkt al snel dat dit niet overeenkomt. Onder deze specifieke rijschool is er maar één instructeur die rijles geeft en deze komt niet overeen met wat mij eerder is verteld door deze man. Ik vraag me steeds meer af of hij überhaupt bevoegd is om rijles te geven. Een ding weet ik wel zeker: Ik ga niet bij hem in de auto stappen. 

Rijles in ruil voor seks is dus makkelijk te vinden. En zolang je boven de achttien bent mag dit ook. Maar ik raad het je sterk af. De mannen waar ik mee contact heb gehad lijken niet te vertrouwen. Het voelt niet goed. Uiteindelijk heb ik geen idee met wie ik precies gepraat heb en ik zou ook echt niet bij hen in de auto stappen. Mijn advies is om even vol te houden en door te sparen. Veiligheid voorop! 

Meer over:

rijles, natura
Delen: