Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Episch koken met drugs doe je zo

  •  
06-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
404 keer bekeken
  •  
#highcuisine _1412312341.jpeg
Ideetje: organiseer een diner met vier gangen en verwerk overal drugs in. Nodig een zooitje journalisten uit en kijk hoelang ze het volhouden. Dit gebeurde dus echt in Amsterdam en het heet High Cuisine. Slechts vier van de zestien deelnemers haalden het toetje. #doetjes
Onvergetelijk
Een onvergetelijke culinaire reis. Dat is wat Chefs Noah Tucker (39) uit New York en Tony Joseph (45) uit Londen je willen geven. Ze combineren drugs met haute cuisine. Dat doen ze met een vet leuk kookboek en een tv-serie (hopelijk). Het dinertje vergeten zullen de journalisten niet zo snel. De journalist van Het Parool (29) ging niet zo lekker. Hij haakte al af bij gang twee. “In mijn hoofd treedt nu chaotische paniek toe. Steeds ben ik bang, doodsbang. Achterin in de auto weet ik opeens zeker dat mijn zus mijn zus niet is. Ik word ontvoerd, ze zitten allemaal in het complot.”
Het menu
Amuse: velouté (een vet fancy soep) van aardpeer met THC (de werkzame stof in cannabis)
Eerste gang: zeebaars sashimi, grapefruit, gerookte avocado met vaporized mango cannabis
Tweede gang: gepocheerde wilde zalm met een korst van hennepzaad (zonder THC), venkel, schorseneer, bouillon van zoethout en Syrische wijnruit (versterkt en verlengt effecten van andere middelen en kan zelf ook al zorgen voor een licht euforische roes)
Derde gang: bbq, geglazuurde varkenswangen, toasted gerst, spruiten, miso bouillon en Hollandia truffel (twee keer zo sterk als veel andere psychedelische truffels)
Dessert: gelaagde pure chocoladecake met coulis van gemengde bessen en Nepalese hasj

Geïnspireerd? Hier kan je recepten vinden en zelf aan de slag.

Delen: