Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Onze presentatoren delen 5 tips tegen een kater met jou

  •  
25-10-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
256 keer bekeken
  •  
emma foto 2
Last van een kater? Omarm het! Je hebt gisteravond genoeg lol gehad en dit zijn helaas de gevolgen. Zolang jij goed voor jezelf zorgt komt het goed. Om je leed verder wat te verzachten hebben we aan onze presentatoren gevraagd wat hun gouden tip tegen een kater is.


jurre foto
Jurre: “Een katerontbijt is mijn gouden tip. Ga lekker naar buiten en haal lopend ontbijt, zo krijg je beweging en heb je waarschijnlijk een meer uitgebreid ontbijtje dan als je thuis zou eten. Ik vind het zelf heerlijk om pannenkoeken met bessen of zelfgemaakte noedels te eten. De noedels maak ik dan met veel groenten en een ei.”
emma foto 1JPG
Emma: “Eigenlijk heb ik verder zelden last van een kater, hooguit vermoeidheid maar dan blijf ik lekker in bed Spangas kijken. Ik heb eigenlijk twee gouden tips: voor je gaat slapen een liter melk drinken en in de ochtend een shower orange. Dat is een koude sinaasappel onder een warme douche eten. Dit doe ik dagelijks, ik vind het top! Maar zeker als je brak bent kan dit enorm helpen.”
dzifa optie 1
Dzifa: “Mijn gouden tip is 3 glazen water atten voor je gaat slapen.”
bastiaan foto
Bastiaan: “Mijn gouden tip voor een kater is heel veel fruit eten! Mensen denken altijd dat je vet moet eten maar dat is zeker niet zo. Gewoon in de ochtend naar de supermarkt lopen en de hele fruitafdeling opkopen! Persoonlijk vind ik frambozen altijd heerlijk als ik een kater heb.”
nellie foto
Nellie: “Mijn gouden tip is druppels met zouten en mineralen. Dit drink ik sowieso, maar vooral als ik een kater heb voel ik me een uitgedroogd zwerfkatje. De druppels zorgen ervoor dat ik mezelf stukken beter voel en gehydrateerd ben. Verder zorg ik ervoor dat ik de volgende dag niks heb qua werk, want werken met een kater is terror. Eigenlijk ziet mijn dag er als volgt uit: wakker worden, eten, water drinken, weer slapen en dan de hele dag serie kijken. Maar wat het allerbeste werkt tegen een kater is wakker worden naast iemand die je lief vindt en waar je de hele dag tegenaan kunt hangen.

Kort samengevat: omarm vooral het feit dat je brak bent en zorg goed voor jezelf. Je kan er niks tegen doen, erom stressen maakt je situatie waarschijnlijk erger. Je hebt nu in ieder geval een lijst met opties die je allemaal kan uitproberen voor wanneer je een kater hebt. Het is alleen even uitzoeken voor jezelf wat daarin beter werkt. Succes!

Meer over:

kater, dinsdagdip
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.