Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Mannen kunnen ook borstkanker krijgen

  •  
09-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2204 keer bekeken
  •  
Man raakt tepeltje aan
Sommigen denken nu waarschijnlijk ‘joh’. Maar héél veel mannen weten dit dus niet. En dat is niet overdreven. Zo’n 40 procent van de mannen die borstkanker krijgt wist niet dat ze het konden krijgen.
Tering tieten, da’s veel!
Ja, dat zeiden we toch. Het komt ook relatief weinig voor bij mannen. Niet heel gek dat het een beetje onbekend is dus. Maar toch is het wel handig om te weten hoe je het herkent. Dan ben je er in ieder geval snel bij.
Zo herken je het
Het meest voorkomende symptoom is een knobbeltje. En die kunnen op alle plekken in je borst ontstaan. Maar meestal zitten ze in de buurt van je nippels. Check je manboobs daar dus af en toe op.
Ook andere afwijkingen kunnen wijzen op borstkanker. Denk aan: 
- Deukjes of kuiltjes in de huid
- Een wondje dat niet geneest
- Veranderingen in de tepel (bijvoorbeeld: intrekking, zwelling, roodheid, huidvervelling, schilfertjes of een plekje dat op eczeem lijkt)
- Afscheiding uit de tepel
- Een borst die warm aanvoelt en rood is
- Een verdikte huid waar putjes in zitten (lijkt op een sinaasappelschil)
Hier last van? Eventjes op visite bij de dokter dan.
Oudere mannen
Gemiddeld zijn de mannen met de diagnose borstkanker zo’n 68 jaar oud. Maar jonger kan natuurlijk ook. En ga nu niet meteen aan de borsten van je pa gaan zitten. Dat is een beetje gek. Maar deel deze info wel even met hem. Veel mannen met klachten gaan namelijk pas heel laat naar de dokter omdat ze niet weten dat ze het kunnen krijgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.