Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Mannen, bemoei je alsjeblieft niet meer met abortus

  •  
12-11-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
406 keer bekeken
  •  
THUMB_ABORTUS
Deze week krijgen de meeste mensen een anti-abortusfolder door de brievenbus. In deze abortusfolder wordt haarfijn uitgelegd waarom je geen abortus moet plegen. Wij vragen ons af: van wie komt deze flyer?

De organisatie die de folder mogelijk maakt is Schreeuw om Leven. De voorzitter van de organisatie is dhr. J.D. van Nifterik. Hij wilt dat vrouwen geen abortus plegen. In de folder hebben ze het over de onderdrukking van de vrouw: ‘Moeders laten het kindje soms “weghalen” onder druk of dwang van de partner of de familie’. Vrouwen worden dus gewaarschuwd voor de druk die door de man kan worden uitgeoefend om abortus te plegen. Wat wij ons afvragen: doet de campagne van Schreeuw om Leven niet precies hetzelfde? Ironisch genoeg wilt deze organisatie (met een man aan het hoofd) ook invloed uitoefenen op de keuze van vrouwen.


In totaal zijn er veertien organisaties die de folder sponsoren en steunen. Van deze veertien organisaties is er maar één organisatie waar een vrouw aan het hoofd zit. De rest van de organisaties worden geleid door een man. De folder is dus mede mogelijk gemaakt door heel veel mannen. Mannen die het idee hebben dat zij mee mogen beslissen over het vrouwenlichaam.


Is het terecht dat een groep mannen zich bemoeid met dit onderwerp? In 2016 gebruikte twee derde van de vrouwen die abortus hebben gepleegd een vorm van anticonceptie. Deze vrouwen wilden hun zwangerschap dus voorkomen. Dat lukt alleen niet altijd even goed en dat is niet de fout van de vrouw. Laten we luisteren naar vrouwen om erachter te komen waar hun behoeftes liggen en welke informatie zij nodig hebben. Iedere vrouw moet de keuze voor zichzelf kunnen maken.
Delen: