Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Loverboys – Hoe kom ik hieruit?

  •  
15-01-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
398 keer bekeken
  •  
loverboys2
Ben jij in handen van een loverboy? Of harder gezegd: een mensenhandelaar? ‘Mensenhandelaar’ klinkt heftig, maar dat is het ook. Loverboy klinkt te lief voor wat die persoon doet, dus laten we die term niet gebruiken. Het is namelijk iemand die jou en jouw lichaam gebruikt om geld te verdienen. Wil je hieruit komen, maar weet je niet hoe? Dan is dit artikel voor jou. Je denkt misschien: dat heeft geen zin, ik zit er te diep in, dit is mijn leven. Maar dit hoeft niet jouw leven te zijn.
Heel veel meisjes zijn jou voor gegaan die precies hetzelfde dachten als jij. Maar ook zij zijn eruit gekomen. Morgen zie je in onze uitzending over loverboys twee meiden die ook slachtoffer zijn geweest van een loverboy. Ze hebben de ergste dingen meegemaakt, maar ook zij zijn eruit gekomen. Dit lukt jou ook. Echt.

Onderneem actie
Gedwongen worden om seks te hebben (of andere dingen tegen je wil) is echt niet oké. Understatement. Het is strafbaar. En heel erg schadelijk en waarschijnlijk traumatisch voor jou. Het is dus heel belangrijk dat je actie onderneemt, anders stopt dit nooit.

De eerste stap
Je ziet geen uitweg, omdat je wordt bedreigd, mishandeld of gechanteerd. Bijvoorbeeld met intieme foto’s of filmpjes. Het kan ook zijn dat je bang bent dat hij je familie iets aandoet als je vlucht. Of het kan zijn dat je zelf ook strafbare feiten hebt gepleegd, onder dwang. Wat de situatie ook is: het moet stoppen. Loop er niet te lang mee rond. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. En juist die eerste stap is vaak het moeilijkst: erover praten met iemand die je vertrouwt. Wij proberen je op weg te helpen, want het is heel belangrijk dat je die eerste stap wel zet.

Neem iemand in vertrouwen
Zorg dat je iemand vindt waarmee je erover kan praten. Dat kan iedereen zijn, die je in vertrouwen durft te nemen. Een vriendin, je ouders of misschien een leraar op school. Iemand die je met jouw probleem vertrouwt en met je mee kan denken. Want in je eentje kan je dit niet oplossen.

Maar ik kan er met niemand over praten
Heb je niemand die je in vertrouwen durft te nemen? Dit hoeft niet iemand uit je persoonlijke kring te zijn. Je kan ook terecht bij je huisarts, een hulpverlener of een vertrouwenspersoon op school of op je werk. Maar je kan ook altijd (anoniem) praten met een hulpverlener van Fier. Dan kan je wel je verhaal kwijt, maar hoef je niet direct naar een officiële instelling. Dat kan (anoniem) via de chat op deze website. Dit is waarschijnlijk het meest veilig omdat je dit via een privébrowser kan doen zodat niemand erachter komt. Of als liever belt kan dit via: 088 – 20 80 000. Ook kan je bellen met Veilig Thuis, via: 0800 – 2000. Beide organisaties zijn 24/7 bereikbaar.

Ik kan niet weg, ze komen achter me aan
Misschien denk je dat je ze gaan opzoeken als je vlucht. Dat ze achter je aankomen en je vinden. Maar een loverboy heeft een heel groot netwerk, met heel veel meisjes. Daar ben jij er ééntje van. Eén van de velen. Als jij vlucht en het lukt, dan gaan ze niet alles op het spel zetten om jou terug te halen. Ze ronselen dan weer een nieuw meisje. 

Ik loop nú gevaar
Sommige situaties kunnen echt niet wachten. Jouw veiligheid is het belangrijkst. Ben je bang dat het uit de hand loopt? Kom dan meteen in actie. Breng jezelf in veiligheid en bel met de politie, via: 112. Aarzel in zo’n situatie echt niet te lang om te bellen.
Wil je meer informatie over loverboys? Kijk dan onze uitzending van dinsdag 6 februari! 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met stichting Fier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.