Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Keta kan helpen tegen migraine

  •  
24-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1054 keer bekeken
  •  
ketamigraine1
Nee, dit is geen bericht van De Speld. Ketamine kan mogelijk een medicijn zijn voor migraine. Tja, je kan er een olifant mee platspuiten. Zou zo'n paraketamolletje dan ook werken tegen bonkende koppijn?
Onderzoekers kwamen hierachter doordat ze 61 mannelijke migrainepatiënten drie tot zeven dagen lang een lage dosis ketamine gaven. Ze moesten eerst hun hoofdpijn beoordelen met een cijfer. Dit was gemiddeld een 7,5.

Minder pijn
Nadat de testpersonen een paar dagen wat K door hun systeem hebben laten knetteren was die pijn gedaald tot een 3,4. Op de vierde dag van de keta-infusie werden de laagste pijncijfers geregistreerd. Driekwart van de patiënten had na de behandeling minder pijn. Ook wel fijn: ze hadden weinig last van bijwerkingen, zoals hallucinaties.

Schwenkie
Dokter Eric Schwenk noemt de resultaten bemoedigend. Hij zegt dat ketamine potentie heeft als medicijn tegen migraine, voor patiënten waarbij bestaande migrainemedicijnen niet werken. Onderzoek naar de resultaten op lange termijn is wel nodig.

Depressies
Ketamine wordt momenteel ook onderzocht als depressiemedicijn. Amerikaanse onderzoekers zeggen dat het als een malle werkt tegen depressies. Zelfs nog beter dan antidepressiva. Interessant! 

Check hier hoe Rens zich voelde aan de keta.

Ook Nellie probeerde het uit. En ze sprak met iemand die in een K-hole belandde. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.