Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Ketamine - Dit moet je weten

  •  
24-02-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
59700 keer bekeken
  •  
main voor ketamine artikel
Jurre stofzuigerde live in de studio twee lijnen ketamine naar binnen. Hij kon toen niet meer uitrekenen wat 15 + 9 was en was vergeten hoe hij de koprol moest doen. Twee dingen die eigenlijk rete simpel zijn als je niet het IQ van een rode biet hebt. In de Facebook live hadden jullie daarom nogal wat vragen aan onze drugsexpert Judith van Jellinek. Die konden we toen niet beantwoorden dus vandaar nog even een artikeltje.
Wat is Keta/Special K/Karel eigenlijk?
Ketamine is een dissociatief middel. Het fuckt met je  geestesgesteldheid waardoor je een verlaagd bewustzijn kan krijgen.  Het komt voor in kristalachtig poeder, gestampt poeder of vloeibare vorm. Je kan het door je drankje doen, in een capsule doen en doorslikken of zelfs injecteren maar de meeste mensen snuiven het. Tijdens een ketatrip kunnen gedachten, emoties en herinneringen buiten je bewustzijn worden geplaatst. Keta geeft ook verdoofde effecten en een dromerige staat. Het is trouwens niet legaal. Het valt onder de Wet op  geneesmiddelenvoorziening en mag dus eigenlijk alleen voorgeschreven en toegepast worden door artsen.
Dosering
De dosering van keta is afhankelijk van je gewicht, ervaring, gevoeligheid en omgeving. Daarnaast moet je voor jezelf bepalen wat je doel is. Wil je alleen het “ik zie je vaag(ina)”- effect? Haha, een grapje over kutten, vet leuk. Niet meer kunnen rekenen zoals Jurre? Een ketatrip bereiken? Of een reisje naar k-hole city? De dosis van een snuif varieert van 15 tot wel 150 mg ketamine. Bij doseringen vanaf 50mg moet je even stoppen met stuiteren en rustig gaan zitten of liggen. Oke, je moet niks, maar het is wel een stuk veiliger. De dosering die Jurre nam (125 mg) is dus voor de meeste mensen in een normale situatie, een héle hoge, zelfs te hoge dosis. Zeker als je weinig ervaring hebt. 
Snuiven
Keta naar binnen stofzuigeren kan schadelijk zijn voor je neus. Je kan een bloedneus krijgen als je hard snuift, doordat er dan adertjes kunnen barste. Of omdat je echt je neus beschadigt door de scherpe kristalletjes. Door kristallen fijn te stampen tot een fijn poeder kan je dat verminderen. Wondjes zijn extra gevoelig voor ontstekingen, dus stop in dat geval met snuiven. 
Combi-deals
Beter combineer je ketamine gewoon niet. En al helemaal niet met alcohol. Grote kans dat je dan fout gaat. Je kan out gaan, of een hartaanval of bad trip krijgen. Wil je niet. 
Risico’s
Een snuifje gaat natuurlijk niet zonder risico’s. Zo krijg je door keta de coördinatie van een panda, waardoor je kan vallen of struikelen. In heftige gevallen krijg je een bad trip of kan je out gaan door een overdosis. En als je out gaat kan je makkelijk stikken in je eigen kots. Op lange termijn kan je last krijgen van K-kramp. Een gevoel van blaasontsteking dat ontstaat door blaas- en nierproblemen. Verder kan je last krijgen van gewenning, depressies, psychoses, geheugenproblemen, hersenschade en verslaving.
Dipje?
Gelukkig krijg je van ome Karel geen kater. Het kan wel zijn dat je de volgende dag minder energie hebt. Je keta-ervaring zelf kan behoorlijk veel energie kosten, maar het kan ook zijn dat je minder hebt geslapen omdat je na het gebruik van ketamine moeilijker in slaap bent gevallen.
Op een rijtje
Ga je zelf binnenkort aan de keta? Denk dan sowieso aan de volgende dingen:
-       Zorg ervoor dat je lekker in je vel zit.
-       Omring jezelf door fijne mensen en een relaxte omgeving.
-       Ken de risico’s en laat je informeren.
-       Weet wat je neemt, laat altijd je drugs testen.
-       Combineer niet.
Delen: