Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Mannen over het belang van Internationale Vrouwendag

  •  
08-03-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
258 keer bekeken
  •  
thumb_vrouwendag
Het is vandaag Internationale Vrouwendag; de dag waarop vrouwen wereldwijd centraal staan. Maar hoe kijkt het andere geslacht eigenlijk naar deze dag? Wij vroegen de mannen: wat is volgens jou het belang van Internationale Vrouwendag?
Bastiaan
Bastiaan Klein
 “Respect hebben voor vrouwen, dat is hoe het moet zijn. Ik zie in het nieuws vaak dat vrouwen ongelijk behandeld worden. Zelf heb ik het niet meegemaakt bij vrouwen in mijn directe omgeving, maar dat betekent niet dat het er niet is. Een dag als Internationale Vrouwendag zorgt ervoor dat we allemaal bewust worden.”
Emiel
Emiel_Klein
“Ik weet wel dat het vandaag Internationale Vrouwendag is, maar dat betekent niet dat ik het speciaal ga vieren. Maar ik ben me er wel heel bewust van. Ik vind het zelf heel nice dat er een dag is waar respect en aandacht wordt besteed aan de vrouw. Dat moet altijd zo zijn. De vrouwen in mijn directe omgeving zijn belangrijk voor me. Dat gaan we vandaag vieren.”
Deze jongen wil graag zonder naam online

"In Nederland heb ik weinig ongelijkheid van vrouwen meegemaakt. Maar ik weet dat dit in Nigeria wel speelt. Daar hebben vrouwen geen baan net zoals mannen, maar staan ze in de keuken. Ik vind het wel belangrijk dat deze vrouwen ook een eerlijke kans krijgen op een baan."
Geen naam
Kenny

“Internationale Vrouwendag is een speciale dag voor de vrouw, een dag waarop we ze waarderen. Maar dat zou natuurlijk niet alleen op deze dag moeten. Ik denk dat als je in Nederland kijkt, dat als een meisje iets doet met een jongen, zij sneller wordt gezien als een slet dan als een jongen dit doet. Dat vind ik niet kunnen. Ook wil ik een shoutout naar mijn moeder doen. Ik waardeer alles wat ze voor me doet.”
Kenny
Nick

“Er was vroeger verschil tussen mannen en vrouwen. Tegenwoordig hebben vrouwen meer een stem, dus snap ik dat Internationale Vrouwendag een ding is om op te staan voor de gelijkheid. Er zijn bepaalde culturen waar vrouwen echt nog onder de man staan. It makes no sense. Als ik nu aan Internationale Vrouwendag denk is het een dag waar vrouwen voor hun rechten opkomen en samen bijeenkomen.”
Nick
Tim

“Ik ben niet op de hoogte van Internationale Vrouwendag, maar toen je het zei moest ik meteen aan mijn dochtertje denken, Jet. Ik vind het gewoon zo belangrijk dat we gelijk zijn. Dat er steeds meer gelijkenissen komen en erkenning van salarissen, functies en alles wat daarbij hoort. Het is geen tijd meer van achter het fornuis staan enzo. Ik zou graag willen dat mijn dochter opgroeit in een wereld waar ze gelijk behandeld wordt.
Tim
Walace

“De belangrijkste vrouw in mijn leven woont in Brazilië, waar ik ook vandaan kom. Ze is zo’n sterke en onafhankelijke vrouw. Ik denk dat meer vrouwen de politiek in moeten, het brein van een vrouw is zo krachtig. Ze denken heel anders dan mannen en als we allemaal gelijk zijn zou dit tot geweldige dingen kunnen leiden. Vrouwen zijn geweldig en verdienen waardering van over de hele wereld.”
Walace
Xaver

“Ik wist het niet, maar het is wel heel goed dat het bestaat. We leven in een door mannen gedomineerde maatschappij en in de wereld is er nog veel onderdrukking voor de vrouw.
Internationale Vrouwendag is echt goed, maar ik ben het hele jaar door respectvol naar vrouwen.”
Xaver
Een fijne Internationale Vrouwendag; wees extra lief voor elkaar en vergeet niet even stil te staan bij al het moois dat we hebben dankzij de vrouw. Viva la Vulva!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.