Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

"Ik heb gebloed, ik ben nu van hem"

  •  
20-02-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1178 keer bekeken
  •  
5995843F-AA53-442F-8E13-BDB92F0E3500
Als maagd het huwelijk in. Dat komt bijna niet meer voor. Toch zijn er nog culturen waarin de maagdelijkheid van het meisje erg belangrijk is. Hoeveel druk ligt er voor vrouwen uit deze culturen tijdens de eerste huwelijksnacht? Wij spraken Soraya (24) hierover. Zij trouwde volgens een Roma-ritueel toen ze twintig was. 

Soraya, waarom had jij geen seks voor het huwelijk?
In de Roma-cultuur is het belangrijk voor een meisje om maagd het huwelijk in te gaan vanwege de trots van haar familie. Blijk je geen maagd te zijn, dan haalt dit de naam van je familie naar beneden. Dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben. Tijdens de eerste keer seks is het belangrijk dat je bloed, dat is het bewijs van je maagdelijkheid. 

Hoe was je eerste keer?
In het huis van mijn ouders zat al mijn familie en de familie van mijn man te wachten. Mijn man en ik gingen naar mijn tantes huis, daar was niemand en voelden we minder druk. Toen we bij het huis aankwamen was ik nerveus. Niet gek, je gaat namelijk voor de eerste keer seks hebben. De seks zelf duurde ongeveer vijf minuten. Eigenlijk was dit puur om het maagdenvlies te laten bloeden. Ik weet niet eens of mijn man klaarkwam om eerlijk te zijn. Na die vijf minuten waren we klaar en gingen we terug naar het huis van mijn ouders. 

Wat voelde je op het moment dat je terugkwam?
Het was heel raar. Ik schaamde me best wel. Zeker toen ik de kamer in moest met alle vrouwen om het laken waar ik op had gebloed te laten zien. Iedereen in mijn  - en zijn - familie wist dat we seks hadden gehad. Maar ik wist dat het goed zat want ik was op dat moment een getrouwde vrouw. Ik dacht ook: ik heb gebloed, ik ben nu van hem. Ik kan niet meer terug. 

Denk je dat je man even veel druk heeft ervaren op dat moment als jij?
Ik weet het niet. Toen we terugkwamen besefte we allebei pas waar we mee bezig waren. Hij kon gelijk bij de mannen zitten en ik bij alle vrouwen. Maar we hadden allebei zoiets van: we zijn nu echt officieel samen. 

Had je de eerste keer seks liever anders gezien?
Het had van mij niet anders gehoeven. Ik vind het prima zoals het is verlopen. Volgens mij is je eerste keer nooit perfect. 

Het is maar de vraag of er in Nederland nog maagdenvlieshersteloperaties gedaan kunnen worden. De overheid wil het eigenlijk verbieden. Wat vind jij hiervan?
Ik vind het een goed idee. Je hoeft jezelf niet anders voor te doen dan dat je bent. Als je niet bloedt, dan niet. Maar aan de andere kant snap ik de oudere generatie ook wel. Zij vinden het belangrijk dat hun dochters bloeden. In dat opzicht moet je natuurlijk ook wel respect tonen naar de ouderen, zoals ik heb gedaan. Maar als je geen maagd meer bent of gewoon niet bloedt zou het ook geen groot probleem moeten zijn denk ik. Het blijft een lastig onderwerp als ik er zo over nadenk.

*Echte naam is bekend bij redactie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.