Spuiten en Slikken

Feitjes over sperma!

  •  
16-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
20584 keer bekeken
  •  
1356.w497.r497-279.5f5614c
Het bearnaisesausje is toch altijd een beetje het ondergeschoven kindje. Ja, het geeft vaak zo’n bende. Maar het verdient veel meer waardering, dames. En sommige heren. Vooral omdat gewoon heel goed is voor je huid! Om maar een voorbeeld te noemen... 
Wedstrijdzwemmen
Wat Brazilië en sperma met elkaar gemeen hebben? Meer dan je denkt. Het aantal zaadcellen per lozing is namelijk hetzelfde als de bevolking van Brazilië! Het aantal dan. Dat is namelijk zo’n 200 miljoen.
Hoe snel één zo’n spermacel zich dan beweegt? 5 millimeter per seconde! Helaas broodje kaas weet niet elke zwemmer waar ‘ie heen moet. Van de 200 bereikt ongeveer de helft het eitje. Wat de rest aan het doen is? Een beetje rondzwemmen. Ook niet alle zaadcellen zien er trouwens hetzelfde uit. Vaak zien ze er een beetje misvormd uit met twee hoofden of twee staarten.
Lekker broeien
Wie het allerbeste sperma heeft? Mannen die boxers dragen! Gezonde ballen moeten koeler zijn dan de lichaamstemperatuur. Een strakke slip is daarom foute boel. Want daardoor worden zijn kroonjuwelen te warm. Wat de meest ideale temperatuur is? Een verschil tussen lichaam en balzak van 13 graden Celsius!
De concentratie van het sperma is in de zomer dan ook lager dan in de winter. Een sauna is dan ook niet zo’n héél goed idee als je baby’s wil maken. Ook mannen met een wat vrouwelijker gezicht zouden top sperma hebben. Mannen met een mannelijk gezicht hebben namelijk meer testosteron. En dat is blijkbaar slecht voor het zaad. Oh, hoi Justin!
Healthy bitch
Heb je een slechte huid? Of zie je er gewoon niet zo heel jeugdig meer uit? No problemo. Knal er gewoon een dot mannenpap op! Of slik het door. En nee, dat zeggen we niet zomaar. Sperma via de mond is namelijk goed voor de gemoedstoestand, concentratie, geheugen én energie. Yes. Wie heeft er nou nog een soepje nodig om 16:00 uur! 
De Oostenrijkse onderzoekers Frank Madeo en Tobias Eisenberg beweren zelfs dat sperma “de Heilige Graal in het verouderingsonderzoek is!” Haha, okéé!
Niet dat je nu heel heftig het zaad van je collega's moet verzamelen, ofzo. Houd het liever bij één distributeur. Soa's kunnen natuurlijk áltijd om het hoekje kijken. Of naja, in het onderbroekje dan. 
Zit een smaakje aan
Zaad valt niet bepaald in de categorie “ik lik mijn vingers erbij af” . Gelukkig valt daar wat aan te doen. Heb je geen trek in bittere snikkelstroop? Laat de zuivel, knoflook, asperges, kool, koffie, rood vlees én sigaretten in de supermarkt staan. Wat je wel in je mandje kunt donderen? Ananas, heel veel ananas! Of kaneel, bosbessen, kiwi’s, citroen, pepermunt en tarwegras. Die zorgen ook voor zoet zaad. Wij snappen die healty-instafit-freaks ineens een klein beetje beter.
Waar je ook mee moet oppassen? Smartphones en laptops! En die dan te dicht op je kroonjuwelen dragen. Want die zorgen ervoor dat de kwaliteit van het sperma achteruit gaat. En de zaadmitrailleur  iéts te vaak halfstok hangt.
Delen:

Meer over dit onderwerp