Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Eerste hulp bij sekstoys

  •  
16-07-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
11482 keer bekeken
  •  
thumbspeeltjes
Seksspeeltjes. Hartstikke leuk natuurlijk en vaak goed voor een lekker orgasme. Er gebeuren alleen steeds meer ongelukken met seksspeeltjes. Inmiddels is er een organisatie die zich bezighoudt met de eisen waaraan de speeltjes moeten voldoen. Wat gaat er precies mis met seksspeeltjes? Waar kun je op letten? En wat moet je doen als het mis gaat? Wij geven je een paar tips om veilig te kunnen spelen.
Speeltjes in de knel 
Het grootst voorkomende probleem met speeltjes is dat ze vast komen te zitten. Dat voelt misschien wat gênant maar daar hoef je je helemaal niet voor de schamen. De spoedeisende hulp wordt regelmatig bezocht door mensen met vastzittende speeltjes. En dat is zeker niet altijd jouw fout. Sommige speeltjes zijn verkeerd ontworpen waardoor het bijna onmogelijk is om ze eruit te halen als je ze te diep inbrengt.Het is belangrijk om, zodra iets vastzit, zo snel mogelijk naar de huisarts of de spoedeisende hulp te gaan. Hoe langer je het speeltje laat zitten hoe lastiger het eruit gaat en hoe meer schade deze kan aanrichten. 
Alleen echte speeltjes  
Pas op met zelfgeknutselde speeltjes of voorwerpen. Seksspeeltjes zijn er met een reden.  Hoewel het soms ook met een echt speeltje misgaat, is een echt speeltje altijd beter voor je lichaam dan een vreemd voorwerp. De meeste ongelukken gebeuren wanneer je gaat improviseren en een bierflesje, tandenborstel of deofles naar binnen duwt. Je kan dus beter gewoon even doorsparen voor die mooie dildo. Dat bespaart je een hoop ongelukken. 
Het juiste speeltje voor het juiste gaatje
Zorg dat je weet wat voor speeltje je in huis hebt gehaald en waar hij voor bedoeld is. Het gaat vaak mis wanneer je een speeltje in je anus stopt terwijl het helemaal geen anaalspeeltje is. Een goed anaalspeeltje heeft namelijk altijd een soort stop onderaan het speeltje, wat ervoor zorgt dat hij niet zomaar naar binnen wordt gezogen. Gebruik het speeltje alleen waar het voor bedoeld is. Let op, als je toch een speeltje voor zowel je anus als vagina wil gebruiken, maak hem tussentijds dan goed schoon. Bacteriën vanuit je anus kunnen nare infecties geven in je vagina. 
Siliconen is je vriend 
Veel speeltjes maken gebruik van weekmakers, die zorgen ervoor dat het materiaal soepel en buigbaar is. Alleen zijn die stoffen niet zo goed voor je lichaam. Je kan er een allergische reactie op krijgen, met bultjes en uitslag als gevolg. Ook de stoffen TPR en TPE kun je het beste mijden, dit zijn allebei vormen van rubber. Als je een speeltje koopt, let dan goed op de beschrijving. En lees welke materialen er gebruikt zijn voor dit speeltje. Het beste is een speeltje van 100% siliconen en weekmaker-vrij. Siliconen is sowieso heel fijn omdat het goed warmte geleidt. Als je een siliconen speeltje even in wat warm water legt is hij zo op lichaamstemperatuur. Dat voelt een stuk beter dan een hard, koud plastic ding naar binnen stoppen. 
Let er als laatste op dat als je een siliconen speeltje hebt, je alleen glijmiddel op waterbasis gebruikt. Siliconen glijmiddel kan je speeltje namelijk beschadigen en zorgen voor kleine gaatjes. In die gaatjes blijft dan vuil achter en dat is natuurlijk niet zo fris. 
Dus laat je niet afschrikken door de horrorverhalen. Seksspeeltjes zijn nog steeds superleuk en goed te gebruiken. Zorg er gewoon voor dat je weet wat je koopt en ze op de goede manier gebruikt. #speelbewust 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.