Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Dit moet je weten over: Ritalin

  •  
23-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
7620 keer bekeken
  •  
Ritalin main
Ritalin is een medicijn voor mensen met een aandachtsstoornis, zoals ADHD en ADD. Of voor mensen met een slaapstoornis, zoals narcolepsie. Maar de pilletjes worden ook veel gepopt door mensen die even willen knallen als Einstein.
ADHD-ers en ADD-ers kunnen zich nogal moeilijk concentreren. Ritalin zorgt ervoor dat ze dat wel kunnen. En het heeft een vergelijkbare werking op mensen zonder een diagnose. Ook voor die groep mensen zorgt het goedje namelijk voor een retegoede concentratie. Er zit namelijk amfetamine in. Word je lekker scherp van. 
Ritalin wordt heel veel gebruikt. Het gebruik onder Nederlandse studenten is zelfs met 400% gestegen in vergelijking met tien jaar geleden. Maar hoe kom je eraan? Het is namelijk alleen te krijgen op recept van de dokter. Tenzij je een vervals-eindbaas bent geeft de apotheek het daarom niet mee.
Maar dat houdt natuurlijk niemand tegen. Niet alle ADHD-ers en ADD-ers gebruiken alle pillen die ze voorgeschreven krijgen. Dus worden de overbodige pillen weggegeven of verkocht. Lekker handeltje. Kost ze namelijk zelf geen reet. Alleen een beetje moeite misschien. Om te laten zien hoe dat gaat  liep Geraldine een dagje met een Ritalin dealer
Risico’s
Is Ritalin gebruiken zonder risico’s? Mmnnnee. Als je een hartaandoening of -afwijking hebt kan het retegevaarlijk zijn. Het heeft namelijk invloed op je bloedvaten, waardoor je hartkloppingen kan krijgen. En er is zelfs een kleine mogelijkheid dat je hart er helemaal mee kapt. Voor je een strip Ritalin wegwerkt moet je dus eerst goed checken of je geen hartafwijking of -aandoening hebt. Zeker als het vaker in de familie voorkomt. Eerst even een bezoekje brengen aan de dokter dus. Wel zo verstandig en sowieso handig om te weten.
Verder zijn er nog een paar nare bijwerkingen. Sommige Ritalin - gebruikers hebben namelijk ineens last van knallende koppijn of jeuk. Ook kan je van Ritalin vervelende groei- en slaapstoornissen krijgen. Niet risicoloos dus, maar wel knallen als Einstein. Tjakka!
Wil je zien wat Ritalin met Nellie doet? Check het hieronder:
Of check de do’s en don’ts van Ritalin nog even in dit filmpje:

Meer over:

adhd, ritalin, amfetamine, add
Delen: