Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

De waarheid over je kromme pik

  •  
10-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
66180 keer bekeken
  •  
kromme penis in banaanvorm
In De Seksmobiel beantwoordt Jurre samen met een BN’er, YouTuber of artiest allerlei seksvragen. En dat doet hij zo goed mogelijk. Maar sommige vragen worden zó vaak ingestuurd dat ze net iets meer aandacht verdienen. Daarom beantwoorden we hier wekelijks de meest gestelde vragen uit de Seksmobiel samen met een professional! En deze week is dat de vraag: ik heb een kromme penis, is dat normaal?
Naar links, naar rechts, als een trekhaak omhoog. Je hebt piemels in alle soorten en maten en een groot deel daarvan is in stijve toestand krom, of scheef. Net als dat we niet allemaal dezelfde neus hebben, zijn niet alle piemels gelijk. Het is waarschijnlijk zelfs zo dat een kaarsrechte leuter weinig voorkomt. Maar hoe komt dat dan? Heb ik een afwijking? Kun je daar wel normaal mee neuken? Voor die vragen namen we even contact op met seksuoloog Jelto Drenth.
Banaan
“Een kromme piemel is totaal niet raar. Vaak gaat het om een soepele, geleidelijke kromming. Een beetje als een banaan. Wanneer deze naar links gaat hangt dit er vaak mee samen dat je rechtshandig bent en wanneer deze naar rechts gaat met dat je linkshandig bent. Seks met een kromme piemel is geen probleem. Hij gaat er niet moeilijker in. Wanneer je seks gaat hebben moet jij of je partner je piemel sowieso naar binnen begeleiden. Of hij nou krom is of niet.”
Moeite met plassen
“Een bocht naar beneden kan wel vervelend zijn. Dit hangt meestal samen met een aangeboren groeistoornis, waarbij het uiteinde van de plasbuis niet uitgegroeid is tot het topje van je eikel, maar aan de onderkant van je piemel het gaatje te vinden is. Dat heet een hypospadie, en dat wordt meteen na je geboorte ontdekt. Meestal word je hier als klein kind al aan geopereerd want je spettert dan ook met plassen. Maar soms blijft er ook daarna een kromming naar beneden. Met een flinke bocht naar beneden is het niet gek om het even door een huisarts te laten bekijken.
Pijn?
“Er bestaat een aandoening waarbij je op latere leeftijd een kromme pik krijgt. Dit heet de ziekte van Peyronie. Het is vooral een oudere-mannenkwaal, maar af en toe komt het weleens bij jonge mannen voor. Je hebt dan geen kromming maar een beetje een knik. Op die plek van die knik voelt het een beetje stug en ongelijk, alsof er een deukje zit. Het kan pijn doen als je piemel stijf wordt, en dan is het goed eens bij je huisarts te informeren. Pijn is namelijk nooit goed.”
Niks aan de hand
Dus, doet je piemel geen pijn? Heeft hij een geleidelijke kromming als een boemerang? Heel normaal! Tijdens een goed potje rampetampen kun je er zelfs met een beetje creativiteit meer plekjes mee bereiken dan anders. Valt er voor je neukmaatje wellicht ook weer wat nieuws te ontdekken. Lekker!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.