Logo Smeris
In Smeris werkt een onmogelijk rechercheursduo samen om de straten van Nederland veilig te maken, terwijl ze de controle over hun eigen leven steeds meer verliezen.

Over Smeris

Smeris_Thumb_prepr

Finaleseizoen

Het finaleseizoen van politieserie Smeris gaat van start op 19 januari. Na vier succesvolle seizoenen wordt het verhaal afgerond met drie spannende afleveringen. Hoofdrolspelers Dennis en Jeroen kruipen opnieuw in de rol van Theo en Willem in Smeris. Ditmaal wisselt het duo het politiebureau in Tilburg in voor het tropische Bonaire vanwege een kunstroof. Voor het laatste seizoen van de serie heeft Jeroen met Guus Meeuwis een duet opgenomen van het nummer ‘Brabant’, waar de serie zich voor een groot gedeelte heeft afgespeeld. Smeris is vanaf zondag 19 januari iedere week te zien om 20:15 uur bij BNNVARA op NPO 3. 


In eerdere seizoenen van Smeris

Seizoen 1
Theo Kamp (Jeroen van Koningsbrugge) is de beste, maar ook meest onstuimige rechercheur moordzaken van Tilburg. Als hij voor de zoveelste keer buiten zijn boekje gaat in het onderzoek naar topcrimineel Freddy van Nuenen, wordt hij van de zaak gehaald en voor straf gedegradeerd naar het hennepteam. Hier mag hij zich voorlopig even rustig houden onder toezicht van zijn nieuwe partner Willem Niessen (Dennis van de Ven), de meest correcte rechercheur van het Korps. Theo is niet van plan zijn onderzoek op te geven, maar lukt het hem om vanuit deze achterstandspositie en met Willem als waakhond, Freddy van Nuenen alsnog te pakken en zo zijn oude baan weer terug te krijgen?

Seizoen 2
Wie heeft Theo Kamp neergeschoten? In het tweede seizoen van SMERIS leidt het onderzoek naar de moordaanslag op Theo naar Amsterdam. Zijn partner, Willem, komt daar tot zijn schok ook de criminelen tegen die eerder zijn dochter ontvoerden, onder leiding van de levensgevaarlijke Guy Moliers (Pieter Embrechts). Deze Vlaamse topcrimineel heeft ook Robert Kamp (Jaap Spijkers) in zijn kielzog, de vader waar Theo al 9 jaar naar op zoek is. Genoeg reden om van de Tilburgse hennep af te reizen naar de duistere wereld van XTC en prostitutie in onze hoofdstad...

Seizoen 3
In het derde seizoen gaat Smeris internationaal! Niet alleen jagen Theo Kamp en Willem Niessen op de uit Duitsland afkomstige ’Diplomaat’, maar samen met bureau Tilburg moeten ze ook nog even de EU redden en terrorisme bestrijden. Intussen krijgt Theo te maken met spoken uit zijn undercover-verleden, en is het aan Willem om hem uit de brand te helpen.Zal het Theo en Willem lukken lukken om Europa te behoeden voor een grote ramp en weer de controle terug te krijgen over hun eigen levens?

Seizoen 4
In het vierde seizoen van Smeris lijkt de rust in Tilburg weer teruggekeerd. Willem heeft de leiding over het politiekorps van Marcel overgenomen en Theo en Maartje (Kiki van Deursen) leiden een rustig leven met kleine TJ. Maar nog voordat Willem gewend is aan zijn nieuwe functie als hoofd van de politie moet hij de leiding nemen in een zaak waarin het verschil tussen het recht en rechtvaardigheid op scherp komt te staan. Langzaam verandert dit in een spel op leven en dood.

Smeris is een coproductie van BNNVARA en Pupkin Film.