Red Light is een wervelende, actuele dramaserie over drie vrouwen die zichzelf verliezen en elkaar vinden in de wereld van prostitutie en mensenhandel.

Over Red Light

RLD600-DEF_1500px
Maandag 5 augustus 2019
CARICE VAN HOUTEN EN HALINA REIJN INITIËREN DRAMASERIE VOOR BNNVARA EN VTM WAARIN ZE TWEE VAN DE HOOFDROLLEN VERTOLKEN

SERIE OVER DRIE VROUWEN DIE ZICHZELF VERLIEZEN EN ELKAAR VINDEN IN DE WERELD VAN PROSTITUTIE EN MENSENHANDEL

Deze week starten de opnamen van Red Light, de eerste Nederlandstalige televisieserie waarin Carice van Houten en Halina Reijn gezamenlijk te zien zullen zijn. De twee actrices namen hiervoor niet alleen het initiatief, maar zijn als creative producers ook nauw betrokken bij de totstandkoming. De derde hoofdrol wordt vertolkt door de Belgische topactrice Maaike Neuville.

De omvangrijke internationale coproductie, die in 2020 te zien zal zijn bij BNNVARA op NPO 1 en in België bij VTM, wordt geproduceerd door Warner Bros. ITVP Nederland (WBITVP Nederland) en Eyeworks België.


In deze dramaserie zorgt het mysterie rondom een vermissing dat de levens van drie totaal verschillende vrouwen, maar elk op een belangrijk keerpunt in hun leven, met elkaar verstrengeld raken.

Carice van Houten en Halina Reijn: “Het is onze missie om met Man Up belangwekkende verhalen te vertellen vanuit een vrouwelijk perspectief. Red Light is een verhaal met enorme urgentie, over vrouwen, seksualiteit en macht. We zijn erg trots dat na lange voorbereiding de opnames nu gaan beginnen. We geloven dat Red Light een zeer wervelende, actuele serie wordt.”

De makers

De regie van Red Light is in handen van Wouter Bouvijn en Anke Blondé. Wouter Bouvijn maakte eerder de voor Cannes Séries geselecteerde reeks De Twaalf en van Anke Blondé verscheen dit jaar de goed ontvangen film The Best of Dorien B.

Hoofdschrijver van Red Light is veelgeprezen auteur en scenarist Esther Gerritsen (Nena, Dorst, Instinct). Christophe Dirickx (Tabula Rasa, De Helaasheid er Dingen) is co-schrijver. Met bijdragen van Frank Ketelaar (Klem, Overspel).

Audiodiscriptie
Red Light heeft audiodescriptie voor blinden en slechtzienden en is terug te vinden in de gratis Earcatch app. Ga voor meer informatie naar earcatch.nl.

Red Light is een coproductie van: WBITVP Nederland, Eyeworks België, BNNVARA en VTM. Creative Producers: Carice van Houten & Halina Reijn (Man Up Film).