Pauw en Witteman

Pauw

02-12-2015
"Koop samen een huis voor een vluchteling! Dat is de oproep van de zussen Knobbe om de woningnood onder asielzoekers te bestrijden. Zelf zamelden ze 160 duizend euro in voor een huis dat ze nu verhuren aan een Pakistaans gezin dat een verblijfsstatus heeft. Vanavond vertellen Saskia, Linda & Nicolette Knobbe meer over hun bijzondere initiatief.

Het dieptepunt lijkt bereikt in de thuiszorg: ouderen die van 6 naar 2 uur zorg per week gaan, wiens huis niet meer fatsoenlijk schoongemaakt kan worden en die geen persoonlijke aandacht meer krijgen. De chaos in de thuiszorg is zelfs zo groot dat ruim 50 zorgbedrijven in een paginagroot stuk in de krant de noodklok luiden over de lage tarieven en het gebrek aan baanzekerheid. Volgens directeur Zion Jongstra van het bijna failliete TSN Thuiszorg is de bodem in zicht. Hoe moet de thuiszorg gered worden van de ondergang? Thuiszorgmedewerksters Annet van de Laar, Marita Swan, Petra Olijerhoek en journaliste Wouke van Scherrenburg maken zich grote zorgen en vertellen vanavond over hun vaak schrijnende werkomstandigheden.

Hij is 73 jaar oud en dat begon hij te merken. Presentator Joost Prinsen werd onlangs in zijn Met het mes op tafel opgevolgd door Herman van der Zandt. Plotseling was de bekende acteur van het beeld en dat riep vragen op. In Pauw vertelt hij vanavond waarom hij zelf besloot om te stoppen. Ook kijken we vooruit, want al is hij op leeftijd: Prinsen heeft volop plannen voor op het toneel.

Ze heeft meer zin in vlees dan in seks. Marijn Frank besloot voor haar documentaire Vleesverlangen (vanaf morgen in de bioscoop) uit te zoeken waar dit verlangen naar het eten van dieren vandaan komt. Al langere tijd heerst er veel commotie rondom de consumptie van vlees. De PvdA pleit er vandaag voor dat supermarkten moeten stoppen met het verkopen van vlees voor stuntprijzen. In Pauw vanavond een gesprek over de hunkering naar vlees met documentairemaakster Marijn Frank, schrijver Ronald Giphart n slager Ren Pals.

Voor het eerst sinds jaren zullen de inwoners van Rhode Island geen dansende agent meer zien tijdens de feestdagen. Tony Lepore regelde al jaren op excentrieke wijze het verkeer, maar werd tot groot verdriet van veel inwoners ontslagen nadat hij meedeed aan een protest. De vraag van vandaag: Wie had er beter nooit kunnen beginnen met dansen?