Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow

VOLG ONS

Pauw en Witteman

Pauw & Witteman

18 okt 2013
De Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman is beroemd geworden door zijn grote gele badeend die de hele wereld over dobbert. Hofman maakte daarnaast een opvallend project in Arnhem: een 30 meter hoog feestaardvarken ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Burgers Zoo. Een paar weken geleden was Hofman nog in Rusland waar hij een enorme zonnebadende haas in St Petersburg onthulde, dit in het kader van het Nederland-Ruslandjaar. Ellen Voet volgde de kunstenaar voor de documentaire 'Gezien en gezien worden'en vanavond bespreekt hij waar hij zich door laat inspireren en wat zijn toekomstplannen zijn. De documentaire wordt op dinsdag 22 oktober om 23:50 uur op Nederland 2 uitgezonden.

De diplomatieke verhouding tussen Nederland en Rusland heeft de zoveelste deuk opgelopen. Gisteravond werd er ingebroken in een Russisch ambassadegebouw in Den Haag en vandaag liet Greenpeace bewakingsbeelden zien van een inbraak op hun kantoor in Moermansk. Is dit de zoveelste toevalligheid of is het kwade opzet? We bespreken de diplomatieke rel met Pieter Waterdrinker, Rusland correspondent voor de Telegraaf, Liesbeth van Tongeren, voormalig directeur van Greenpeace Nederland en Tweede Kamerlid van GroenLinks n met de Russische theatermaakster Irena Filippova. Filippova zal in Pauw & Witteman proberen het verschil uit te leggen tussen de Rus en de Nederlander.

Dimitri Bontinck, vader van Jejoen, komt praten over de terugkeer van zijn zoon in Belgi nadat hij heeft meegestreden in Syri.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's