Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Pauw & Witteman

31 okt 2013
Erwin Olaf is de ontwerper van de nieuwe Nederlandse euro. Vandaag is in Den Haag het ontwerp gepresenteerd. Op de munt is het hoofd te zien van Koning Willem Alexander. Het ontwerp werd onthuld door staatssecretaris Frans Weekers en de kunstenaar, die vanavond te gast is. Hij komt vertellen over de manier waarop de munt vormgegeven is. Begin volgend jaar komen de eerste munten in omloop.

Bart Chabot brengt vandaag zijn eerste roman uit, dat de titel 'Triggerhappy' draagt. Het boek gaat over een chirurg die met zijn vrouw op vakantie gaat in Frankrijk, maar daar om allerlei redenen niet kan ontspannen. Voor Chabot betekende het schrijven de romans een nieuwe stap in zijn levennaadt hij revalideerde van zijn ziekte. In 2010 werd bij hem een brughoektumor geconstateerd; een vorm van kanker waarvan hij inmiddels genezen is.

Iedere dag trekt de Nederlandse politie 200 bedreigingen na die via Twitter verzonden zijn. Het zorgt ervoor dat vrijwel elke dag ergens in Nederland iemand door de politie voor een dreigtweet wordt opgepakt. Vanavond is Martine Vis te gast. Zij is plaatsvervangend politiechef van de eenheid Rotterdam en komt vertellen hoe haar team te werk gaat.

Populair bij BNNVARA