Pauw en Witteman

Pauw & Witteman

25-11-2013
Half oktober moest zangeres Anouk haar Symphonica in Rosso concerten in de GelreDome vanwege stemproblemen afzeggen. Vanavond vertelt Anouk met haar manager Kees de Koning waarom de beslissing genomen werd. Ook gaat de zangeres in op het racisme dat over haar heen gestort werd, nadat ze zich op Facebook mengde in de Zwarte Pieten-discussie.

Twee jaar nadat een Tsjechische fan van Lamb of God overleed aan de gevolgen van een val van het podium, wordt zanger Randy Blythe gearresteerd op verdenking van doodslag. De band is in shock. Zowel vanwege de tragische dood van een fan als uit bezorgdheid om de wat labiele Blythe. Don Argott volgt op dat moment de band voor een documentaire. Speciaal voor ons keek Marco Roelofs, de zanger van de Heideroosjes, ernaar op het IDFA. Wat vond hij van de film en hoe is de relatie met zijn fans?

Volgens minister Lilianne Ploumen (PvdA) van Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel laten de kledingwinkels Cool Cat, Prnatal en Wibra producten maken in fabrieken in Bangladesh, waar het personeel wordt uitgebuit en de werkomstandigheden slecht zijn. De bedrijven weigerden volgens de minister akkoorden te tekenen waarin ze beloven om redelijke salarissen te betalen en werkomstandigheden te verbeteren. Volgens Roland Kahn, eigenaar van Coolcat, is er nooit contact geweest. Hij gaat vanavond in debat over de kwestie met Ineke Zeldenrust van de organisatie 'Schone Kleren'. Sinds 1989 brengt de Schone Kleren Campagne (SKC) verschillende organisaties die zich met kleding bezighouden samen, om de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren.