Pauw en Witteman

Pauw & Witteman

28-11-2013
Rita Verdonk heeft een boek geschreven voor de 620.555 mensen die op haar gestemd hebben. In het boek schetst ze de situatie achter de schermen bij de VVD. zo zou de partij geprobeerd hebben waar 'weg te promoveren' als burgemeester van Rotterdam, maar voor Verdonk was dat geen optie. Volgens de voormalig politici leven haar Haagse collega's op een andere planeet. 'Ik was gewoon Rita Verdonk,' schrijft ze.

Yernaz Ramautarsing heeft een Facebook-meldpunt opgericht tegen Linkse indoctrinatie op mijn universiteit. Zelf studeert hij politicologie aan de UvA en vindt dat universiteiten te veel links onderwijs bieden, waardoor je van studenten een kudde linkse schapen zou maken. Vanavond komt hij vertellen wat hij met zijn actie wil bereiken.

'Zondermeer' is een samenvoeging van 'Zonde' en 'ondermeer': de titel van een speciaal programma dat Freek de Jonge in december in het Compagnietheater in Amsterdam gaat brengen. Het zal, afgezien van de Neerlands Hooptribute in 2004, zijn eerste muziektheaterprogramma worden in dit theater. Vanavond komt De Jonge erover vertellen en laat hij alvast een stukje horen.

Irene Xu, Bianca Kuijper en Janet Lie zijn niet blij met de uitspraken die Gordon onlangs op televisie deed. Volgens het drietal worden Chinezen stelselmatig negatief neergezet. Hoewel hun ouders altijd zeiden hier niet op in te moeten gaan, wil de nieuwe generatie zich hier wel tegen uitspreken.