De historische dagelijkse talkshow

Pauw & Witteman

19-02-2014
Paul de Leeuw is de stem van de nieuwe natuurfilm Africa Safari 3D, die nu te zien is in de bioscoop. Ook staat hij sinds kort in het theater met zijn nieuwe voorstelling Ik ben rustig. Alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook nog vanaf 1 maart op televisie met een nieuw seizoen van De Kwis. Vanavond een gesprek met deze rasartiest over de vrijheid die hij nu heeft om al deze dingen te doen.

Sportcommentator Mart Smeets is vanavond te gast om de Olympische Spelen in Sotsji en de geschiedenis van de Winterspelen te bespreken. Mart Smeets werkte vanaf de Spelen van 72 in Sapporo, Japan voor de NOS en miste sindsdien geen enkel Olympisch toernooi. Tijdens de de Winterspelen van Sotsji zal hij zijn grote ervaring, enorme sportgeheugen en enerverende vertelkunsten inzetten in de uitzendingen van Pauw & Witteman.

Actrice Katja Herbers vertrekt over twee weken naar de Verenigde Staten omdat ze een hoofdrol krijgt in de nieuwe Amerikaanse serie Manhattan. Het is de eerste grote Engelstalige rol voor de 33-jarige actrice. Manhattan vertelt over de briljante maar feilbare wetenschappers die in de jaren 40 van de vorige eeuw 's werelds eerste atoombom ontwikkelden in Los Alamos, New Mexico. De serie laat zien hoe zij en hun gezinnen probeerden samen te leven in een wereld waarin geheimen en leugens elk aspect van hun leven binnendrongen. Vanavond is ze te gast.

De geheime dienst in Oekrane heeft een nationale anti-terreuractie aangekondigd. De dienst beschuldigt anti-regeringsbetogers van de diefstal van honderden wapens. De minister van Defensie sluit niet uit dat ook het leger meedoet met die operatie tegen 'terroristen'. De reactie van de regering komt een dag na betogingen waarbij 26 mensen het leven lieten. Vanavond spreken we over de kwestie met oud-voetballer Evgeniy Levchenko, die in het land geboren werd.