Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Pauw & Witteman

28 apr 2014
In Maastricht debatteren vanavond vier politici die voorzitter willen worden van de nieuwe Europese Commissie. Het zijn de sociaaldemocraat Martin Schulz, de christen-democraat Jean-Claude Juncker, de liberaal Guy Verhofstadt en Ska Keller van de Groenen. Zij zijn door de Europese coalities gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen op 22 mei. Het debat wordt gevolgd door historicus Maarten van Rossem en Alexander Sassen van Elsloo. Hij is kandidaat voor de partij Artikel 50. Wat mogen we verwachten van de eerste Europese president?

Sinds 1 april worden in Panama Lisanne Froon en Kris Kremers vermist. Om de zoekactie te bespoedigen hebben de families de stichting 'Vind Kris en Lisanne opgericht'. Vanavond spreken we Martijn Froom, de broer van Lisanne en haar oom Jan Rigter over de situatie. Wat willen zij zelf doen om het duo terug te vinden en hoe vinden ze dat de plaatselijke autoriteiten hun werk doen?

Christelijke jongeren worden steeds fanatieker. Dat blijkt uit onderzoek van het SCP, dat vandaag uitgekomen is. Deze groep jongeren worden neofundamentalist genoemd. Het betekent dat ze steeds vaker (zeer) behoudende opvattingen hebben over hun geloof. We spreken er vanavond over met Charlotte Caspers en Jacques Rozendaal, die hun geloof actief uitdragen. Ook zijn Hans van 't Land, Hendrik Zuidersma en Ruben Allen te gast. Waarom is hun godsdienst zo belangrijk voor hun?
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Populair bij BNNVARA