Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Pauw & Witteman

29-04-2014
Voor de vierde maal op rij werd Ajax afgelopen weekend landskampioen. Een week eerder nog verloor de club uit Amsterdam de bekerfinale tegen PEC Zwolle met 5-1. Vanavond spreken we met Daley Blind, een van de sterkhouders van het elftal. Wat maakt Ajax zo goed waardoor ze al jaren succesvol zijn? En wat is zijn rol hierin? Anderhalf jaar geleden ontving Blind nog een fluitconcert bij een wissel, inmiddels behoort hij tot de belangrijkste spelers.

Het Deense restaurant Noma is vandaag voor de vierde maal verkozen tot het beste restaurant ter wereld. Al in 2010, 2011 en 2012 wist chef-kok Ren Redzepi de prijs binnen te halen. Enkele van zijn gerechten: levende mieren en moleculaire lever van kabeljauw. We spreken erover met Erik van Loo. Chef-kok en zelf in bezit van twee Michelinsterren met zijn restaurant Parkheuvel. Is Noma een terechte winnaar? Hij recenseert zijn bezoek aan dit opmerkelijke restaurant.

De asieladvocatuur is een miljoenenbusiness. Honderden advocaten verdienen er hun brood mee. Kansloze procedures worden toch gestart, beroepsschriften staan vol knip- en plakwerk uit eerdere zaken en bij clinten worden onrealistische verwachtingen gewekt. Telegraaf-columnist Paul Jansen wijdde twee columns aan de werkwijze van asieladvocaten. Hij roept op paal en perk te stellen aan kansloos doorprocederen. Klopt dit beeld? Asieladvocaat Lineke Blijdorp gaat met hem hierover in debat.