De historische dagelijkse talkshow

Pauw & Witteman

09-05-2014
Een groep ouders is woedend op staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) omdat hij vrijdag te gast is in de uitzending van Dokter Corrie, de omstreden seksrubriek van het Schooltv-weekjournaal. De ouders vinden dat hij hun een 'klap in het gezicht geeft', laten ze donderdagavond weten. Yvonne Koopman is medeoprichter van 'Stop Dokter Corrie' en gaat vanavond in op het bezoek van de staatssecretaris aan de tv-dokter.

Politiek commentator Ferry Mingelen sluit vanavond bij Pauw & Witteman de politieke week af. Hij bespreekt onder andere de ophef rondom het kinderpardon. Gisteravond op een ledenraad van de PvdA is besloten dat dit pardon humaner moet worden toegepast nadat de kinderombudsman hier eerder deze week kritiek op uitte. Daarnaast gaat Mingelen in op de Europese verkiezingscampagne van Geert Wilders en zijn samenwerking met onder andere het Franse Front National.

Oud-profvoetballer John de Wolf is het boegbeeld van de Dont Look Away-campagne tegen kinderprostitutie in Brazili. Jaarlijks zijn honderdduizenden kinderen en jongeren wereldwijd slachtoffer van prostitutie. Gedreven door armoede en criminaliteit worden zij onder andere in Brazili de straat opgestuurd om geld te verdienen. Om dit misbruik onder de aandacht te brengen onder Nederlandse voetbalsupporters hebben de Nederlandse ontwikkelingsorganisaties Plan Nederland, Free a Girl, Terre de Hommes en Ecpat samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie de handen ineen geslagen. Gezamenlijk zijn ze de campagne Dont Look Away gestart, om zo aandacht te vragen voor Braziliaanse kinderen die seksueel worden uitgebuit.

'Stop oneerlijke concurrentie en verdringing'. Dat schreef Lodewijk Asscher vandaag in een ingezonden brief aan de Volkskrant. In zijn brief schrijft de vice-premier: 'Het is in ieders belang dat we uitbuiting van werknemers in de Europese Unie bestrijden en eerlijk werk voor een fatsoenlijk loon bevorderen'. Volgens de minister mag het niet uitmaken of een werknemer uit Warschau komt of uit het Westland, iedereen moet gelijke arbeidsvoorwaarden krijgen. Vanavond is Asscher te gast bij Pauw & Witteman.
Pieter Waterdrinker vestigde zich in 1996 in Rusland, en woont sindsdien afwisselend in Moskou en Sint-Petersburg. Al vele jaren bereist hij het Russische rijk tot in zijn verste uithoeken. In zijn nieuwe boek schrijft hij over zijn worsteling tussen journalistiek en literatuur, over zijn Russische schoonfamilie, is voortdurend op reis, mijmert in nachtclubs en bordelen over de onvolkomenheid van de liefde en het menselijk tekort. 

Voor het eerst vertelt Waterdrinker hoe de Russische geheime dienst op Rhodos een hilarische poging deed hem te werven, terwijl hij in zijn kroniek over de oorlog van 2008 in Georgi een ontnuchterend beeld geeft van de journalistiek. Vanavond is hij te gast en spreken we met hem over de actuele situatie in Rusland en zijn boek.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.