Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Pauw & Witteman

15 mei 2014
Zangeres Ellen ten Damme brengt een ode aan de Nederlands kampioen merelzang. Ze laat zich hiervoor inspireren door Blackbird van de Beatles. We praten over vogelzang met ten Damme en vogelaar Hans Dorrestijn.

De Brabantse kapster Winny en de Tunesir Nizar worden verliefd en trouwen. Ze wonen in Tunesi en verwachten een kind. Dan breekt de Jasmijnrevolutie uit en is het oorlog in hun buurt. Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Maar Nizar wil koste wat het kost bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen. Vanavond zijn Winny en Nizar te gast. Net als Christine Otten, die een boek over het duo schreef.

Volgende week zijn de Europese Verkiezingen en van een campagnekoorts valt nog weinig te merken. De politieke partijen hebben hun B-sterren erop ingezet, nieuwsrubrieken besteden er plichtmatig aandacht aan en de opkomst wordt waarschijnlijker lager dan ooit. Frans Timmermans, Minister van Buitenlandse Zaken, vindt Europa wel belangrijk. Hij ziet hoe Oekrane verscheurd dreigt te raken en tracht met zijn collegas een vuist te maken tegen een al te hebberige Poetin. Hoe gaat Timmermans de kiezers duidelijke maken dat ze echt wat te kiezen hebben in Europa en dat ze daarom op 22 mei naar de stembus moeten.

Populair bij BNNVARA