Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Pauw & Witteman

19 mei 2014
Zondag is Wubbo Ockels op 68-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van uitgezaaide niercelkanker. Ockels werd bekend toen hij als eerste Nederlander de ruimte inging. Later zette hij zich in voor een duurzame wereld. Zo ontwierp hij de superbus. Zijn laatste jaar besteedde Ockels aan het bestrijden van zijn ziekte. Hierover vertelde hij tweemaal in Pauw & Witteman. Vanavond blikken we met zijn dochter Gean Ockels terug op zijn leven en kijken we hoe Wubbo de wereld wilde veranderen.

Als geen ander kan eurozone-voorzitter Jeroen Dijsselbloem uitleggen hoe Europa er voor staat. Twee weken geleden zei de PvdA-minister van Financin dat de crisis voorbij is. Het kwam hem op kritiek te staan van Agnes Jongerius, de nummer twee op de PvdA-lijst voor de Europese Verkiezingen. Was hij te voorbarig? Vanavond spreken we met hem over de staat van de Unie. En: vertrekt hij binnenkort full time naar Brussel?

Marike Stellinga, adjunct-hoofdredacteur van NRC Handelsblad, ergert zich aan het voor of tegen Europa-debat. Mensen zien je het liefst meteen in het pro-kamp of in het anti-kamp. Stellinga wil het liever over de inhoud hebben. Ze ontdekte dat GroenLinks (pro-EU) eigenlijk veel kritischer is dan de VVD, die in deze campagne vooral benadrukt wat goed is voor Nederland. En ze vraagt zich af wat de PvdA precies wil met haar norm dat er in een EU-land niet meer dan 5 procent werkloosheid mag zijn.

De Europese Verkiezingen komen eraan en dat vraagt om de nodige campagneactiviteiten van de verschillende partijen. Hoewel de verkiezingen niet echt lijken te leven, doen de politici er wel alles aan om de kiezers naar de stembus te krijgen. Ferry Mingelen volgt de campagne en komt vanavond vertellen over de blunders die de heren en dames politici maakten.

Populair bij BNNVARA