Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Paul Jansen (14-05-2013)

14-05-2013

Staatssecretaris Frans Weekers van Financin moet vanavond tijdens een Tweede Kamerdebat vechten om zijn plaats in de politiek te kunnen behouden. Van de regeringspartijen PvdA en VVD mag hij geen fouten meer maken. En de oppositie dient mogelijk een motie van wantrouwen tegen hem in voor de uitglijders die hij heeft gemaakt in de toeslagenfraude van Bulgaren.

De staatssecretaris had zich op 4 mei in een brief moeten verantwoorden over de mate waarop hij van de fraude op de hoogte was. Maar de brief kwam te laat en daarbij had Weekers zich inhoudelijk al uitgelaten over de kwestie op de televisie.

Televisieoptreden
Zijn televisieoptreden viel niet in goede aarde bij de oppositie, die bovendien vond dat de brief van Weekers eerder nog meer vragen opriep. In antwoord daarop kondigde de bewindsman nieuwe maatregelen aan om fraude met toeslagen te voorkomen.

Vandaag moet opnieuw blijken in hoeverre Weekers op de hoogte was van de fraude. Heeft hij voldoende gedaan om de fraude te voorkomen? Hierover en meer praat Pauw & Witteman vanavond met politiek commentator van De Telegraaf Paul Jansen.

Bekijk ook het gesprek in Pauw & Witteman op 3 mei 2013 met CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt over de brief van Weekers.