Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Bram Moszkowicz (23-04-2013)

23 apr 2013

Bram Moszkowicz is definitief uit het ambt van advocaat gezet. Het Hof van Discipline in Den Bosch heeft gisteren in hoger beroep dat besluit van de Raad van Discipline bekrachtigd. Het hof kwam in een samenvatting van zes zaken tegen Moszkowicz tot een vernietigend oordeel. Moszkowicz vindt het besluit dat hij het vak van advocaat niet meer mag uitoefenen "buitengewoon triest''. 

Geen vertrouwen
Moszkowicz zei in het Radio 1 Journaal dat hij vindt dat de uitspraak niet "in stijl" was gedaan. "Onder dit soort mensen had ik het toch niet meer leuk gevonden om mijn vak uit te oefenen." Moszkowicz meldde daarnaast dat hij wist dat hij niet aan alle verplichtingen had voldaan, maar hij betoogde dat hij wel een begin had gemaakt met het behalen van studiepunten. De rechter zei in een samenvatting van de uitspraak dat het hof er geen vertrouwen in heeft dat Moszkowicz zijn leven betert.

Vanavond is Bram Moszkowicz te gast bij Pauw & Witteman om het schrappen van het tableau en zijn plannen voor de toekomst te bespreken.

Bekijk hier het gesprek van 22 april 2013 met Gerard Spong over de definitieve schorsing van Moszkowicz.

Populair bij BNNVARA