De historische dagelijkse talkshow

Martijn Katan en Hessel de Jong (17-04-2013)

17-04-2013

Coca-Cola Nederland gaat in reclamecampagnes consumenten wijzen op toename van overgewicht en obesitas door het drinken van onder andere Coca-Cola.

Gebalanceerde leefstijl
Hoewel het bedrijf geen voorstander is van een Europees waarschuwingssysteem voor voeding, komt het nu met een bewustwordingscampagne waarin het aandacht vraagt voor het belang van een gebalanceerde leefstijl.

Commercials
In de twee tv-commercials wordt consumenten duidelijk gemaakt hoeveel calorien er bijvoorbeeld in een blikje cola van 330 milliliter zitten en wat je moet doen om die weer uit het lichaam te krijgen. Emeritus-hoogleraar voedingsleer Martijn Katan wijst er in een reactie op dat met deze actie het probleem niet wordt opgelost, omdat een bedrijf als Coca-Cola bestaat om de omzet te laten groeien.

Martijn Katan en Hessel de Jong, General Manager van Coca-Cola Benelux Operations, debatteren vanavond bij Pauw & Witteman over de nieuwe campagne van het frisdrankmerk.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.