Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Bart Swier en Pieter Omtzigt (02-04-2013)

02-04-2013

Pedofielenvereniging Martijn kan niet worden verboden. Zo oordeelde het gerechtshof in Leeuwarden vandaag. Het hof vindt dat de werkzaamheden van de vereniging wel in strijd zijn met de openbare orde, maar dat er geen sprake is van dreigende maatschappelijke ontwrichting.

Voormalig voorzitter van de pedoclub Marthijn Uittenboogaard reageerde direct na de uitspraak van het gerechtshof op Twitter met de woorden 'wijze rechters bestaan nog, gelukkig'. In Pauw & Witteman sprak hij vorige maand over zijn hoger beroep. 

Initiatiefwetsvoorstel
Het CDA en de ChristenUnie overwegen nu hun initiatiefwetsvoorstel om pedofielenverenigingen te verbieden alsnog weer in te dienen. De partijen stopten met het indienen van hun plan nadat de rechtbank in Assen in juni vorig jaar de club een verbod oplegde.

CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt is n van de initiatiefnemers van het wetsvoorstel. Volgens hem moet Nederland het Verdrag van Lanzarote in de wetgeving opnemen, ter bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting en seksueel misbruik. In Pauw & Witteman gaat Omtzigt vanavond over het besluit van het hof in debat met de advocaat van Vereniging Martijn Bart Swier.

Volg Pieter Omtzigt en Bart Swier ook op Twitter.