Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Abdelkader Benali (14-03-2013)

14 mrt 2013

Schrijver Abdelkader Benali is gefascineerd door kickbokser Badr Hari. Zodanig, dat hij zijn nieuwste roman Bad Boy gebaseerd heeft op het leven van de beroemde sporter. Morgen staat de van mishandeling beschuldigde kickbokser voor het eerst in tijden weer in de boksring.

De titel Bad Boy is ontleend aan n van de bijnamen die Hari in de kickbokswereld had. Het boek gaat over de ondergang van een kickbokser. Het beschrijft de transformatie van een schuchtere jongeman uit een volkswijk tot een van de meest gevreesde en geroemde boksers aller tijden, die uiteindelijk ten val komt. Bad Boy zal in het najaar uitkomen en wordt mogelijk verfilmd.

Benali Boekt
Inmiddels heeft Benali zijn eigen literatuurprogramma Benali Boekt. Hierin bespreekt hij zes klassiekers uit de literatuur die op een bepaalde manier invloed hebben gehad. Benali schreef zelf onder andere de roman Bruiloft aan Zee.

Wat vindt de schrijver zo intrigerend aan Badr Hari? Waarom wordt hij zo door hem geraakt? Welk aspect van zijn leven boeit Benali het meest? Ziet hij een parallel met zijn eigen leven? Hierover praat de schrijver vanavond in Pauw & Witteman.

Volg Abdelkader Benali ook op Twitter.

Populair bij BNNVARA