Pauw

Pauw

08-09-2015
Vanochtend knapte er een hoofdwaterleiding naast het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Daardoor kwam een deel van het VUmc onder water te staan en moeten er in totaal 339 patinten gevacueerd worden. Onder deze patinten zijn onder meer babys die complexe zorg nodig hebben en hartpatinten. Volgens bestuursvoorzitter Wouter Bos is het evacueren een langdurig en intensief proces, doordat er maar twee liften werkzaam zijn in het gebouw. De evacuatie zal daarom nog zeker tot diep in de nacht doorgaan. Bestuursvoorzitter Wouter Bos schuift aan.

Het standpunt van de VVD was duidelijk. De grenzen moeten dicht voor vluchtelingen van buiten Europa. Zij zouden daar moeten worden opgevangen in hun eigen regio. Maar hoe denkt de VVD daar over nu de stroom asielzoekers niet meer te stoppen lijkt en Europa juist meer opvang wil bieden. Vanavond praat Pauw met VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra en Jrgen Raymann over hun huidige kijk op de zaak. Te gast is ook Jamshed Tairie, die op 5-jarige leeftijd als vluchteling vanuit Afghanistan naar Nederland kwam. Hij kan zich als geen ander voorstellen in wat voor situatie de vluchtelingen zich bevinden en daarom besloot hij te gaan helpen. Samen met twee vrienden vertrok hij met eten, drinken en geld naar Boedapest om de vluchtelingen een hart onder de riem te steken. Vanavond vertelt hij over zijn ervaringen.

Op 10 september wordt Paul van Vliet, de nestor van het Nederlandse cabaret, 80 jaar. Volgende week wordt dat groots gevierd in Carr waar van Vliet zijn publiek al bijna driehonderd keer wist te betoveren met zijn succesvolle shows, typetjes, liedjes en verhalen. Vanavond vieren we dit met cabaretier en fan Claudia de Breij en natuurlijk Paul van Vliet zelf.