Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Pauw

17-11-2015
Het Nederlands elftal zou vanavond een vriendschappelijke en symbolische wedstrijd in en tegen Duitsland spelen. De wedstrijd werd echter afgelast nadat er een concrete dreiging in het stadion in Hannover was ontstaan. Met Duitsland-correspondent Wierd Duk en SC Heerenveen trainer Foppe de Haan bespreekt Pauw het laatste nieuws.

De reactie van Frankrijk na de aanslagen in Parijs was duidelijk. Belangrijke doelen in het IS-bolwerk Raqqa werden gebombardeerd. Westerse landen zijn in oorlog. Kunnen we ISIS bestrijden met bommen en granaten in Syri? Correspondent Sander van den Hoorn vertelt over het leven met aanslagen en hoe de Arabische wereld tegen het westen aankijkt.

Honderden splinternieuwe terreinwagens, het modernste wapentuig, een oneindige stroom aan geraffineerd propagandamateriaal. Het lijkt niet op te kunnen bij IS. Waar betaalt de organisatie dat van? Pauw spreekt er vanavond over met terrorisme-onderzoeker Bibi van Ginkel.

Vandaag presenteerde het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) de nieuwe cijfers over de radicalisering onder jongeren. Hoeveel autochtonen zijn er bekeerd tot moslim en welke groepen mensen hebben een hogere kans om te radicaliseren? Voorzitter van SMN, Farid Azarkan geeft vanavond antwoord op die vragen. Ook vertelt hij over de uitbereiding van hulplijnen voor ouders van radicaliserende jongeren, waar sinds januari al honderden meldingen op binnen kwamen.

Vandaag sprak Franois Hollande met Vladimir Poetin af om meer samen te werken bij de militaire acties in Syri. Op 26 november zullen de twee premiers elkaar in Moskou ontmoeten om te praten over de strijd tegen het terrorisme. Met uitgever in Rusland Derk Sauer praat Pauw over de samenwerking tussen Poetin en Hollande in strijd tegen IS.