Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Gerald Roethof over de veroordeling van Desi Bouterse van 20 jaar cel voor de Decembermoorden

29-11-2019

De president van Suriname Desi Bouterse is vandaag door de Surinaamse krijgsraad veroordeeld tot 20 jaar cel. Hij is veroordeeld voor het medeplegen van moorden in de Decembermoorden. In de nacht van 7 op 8 december 1982 zijn vijftien tegenstanders van het regime van Bouterse gemarteld en vermoord.

Vanmiddag begon de Surinaamse krijgsraad geheel onverwacht met het voorlezen van de vonnissen in het proces. Voordat de krijgsraad uitspraak deed, zei een woordvoerder van Bouterse dat het gaat om "een complot van witte mannen, geheime diensten en Mark Rutte". Het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor Bouterse in Cuba politiek asiel aangevraagd.

Strafrechtadvocaat Gerald Roethof schuift vanavond aan bij PAUW. Hoe is het proces plotseling in een stroomversnelling geraakt?

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.