Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Eugénie, Will en Harlinde over gedwongen adoptie

29-10-2019

Tussen 1956 en 1984 hebben naar schatting duizenden ongehuwde vrouwen onder druk afstand moeten doen van hun kind. Op 1 oktober opende het ministerie van Justitie en Veiligheid het meldpunt ‘Afstand en Adoptie’ als onderdeel van een groot onderzoek naar misstanden bij binnenlandse adoptie. Daar hebben zich deze maand al meer dan 150 deelnemers gemeld. Will van Sebille was een van die moeders. Zij moest als 17- jarige haar baby afstaan. Eugénie Smits van Waesberghe werd als baby afgestaan door haar moeder en psycholoog Harlinde van Osselaer werkte in ‘Moederheil', een doorgangshuis voor zwangere ongehuwde vrouwen. Zij zaten aan tafel bij PAUW en in de studio waren nog een aantal afstandsmoeders en kinderen bij ons te gast.

Mensen die zich herkennen in deze verhalen kunnen zich melden bij de rijksoverheid via: Rijksoverheid.nl/aanmeldpuntafstandenadoptie 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.