Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Gesjoemel met gewelds-,zeden- en drugsdelicten in Tbs-klinieken

08-10-2019
In de tbs-klinkiek Hoeve Boschoord wordt systematisch gesjoemeld met de registratie van interne incidenten op het gebied van drugs, zeden en geweld. Dat zeggen medewerkers van de kliniek tegen misdaadverslaggever van de Telegraaf Mick van Wely. Deze incidenten worden niet gemeld aan de Dienst Justitiële Inrichtingen, waardoor sancties op de klinieken uitblijven, en om de behandelingen niet te verlengen, wat financiële voordelen met zich meebrengt. Tbs-specialist en advocaat Job Knoester zegt dat klinieken in een moeilijke tweestrijd zitten. Enerzijds wil de maatschappij en overheid alles weten wat er misgaat in klinieken, anderzijds komt daardoor meer druk op klinieken te liggen. Het is kiezen tussen gevaar voor de maatschappij of de medewerkers en patiënten in een kliniek. “Eén ernstig incident kan gevolgen hebben voor alle patiënten in de kliniek,” aldus Knoester.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.