Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Erwin Olaf krijgt eigen expositie in het Rijksmuseum

20-06-2019

Echte waardering voor een beeldend kunstenaar volgt vaak pas nadat hij of zij er zelf niet meer is, maar fotograaf Erwin Olaf is een uitzondering. Vlak voor zijn expositie in het Rijksmuseum, komt de documentaire Erwin Olaf - The Legacy uit. Daarvoor mocht regisseur Michiel van Erp wel heel dichtbij de Nederlandse fotograaf komen. Door Van Erp's lens zien we hoe de beroemde fotograaf toeleeft naar zijn zestigste verjaardag en grote tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag en het Rijksmuseum, terwijl zijn moeder op sterven ligt en hijzelf lijdt aan progressief longemfyseem.

We bespreken zijn veelbewogen carrière met Erwin Olaf zelf, filmmaker Michiel van Erp en Rijksmuseum-directeur Taco Dibbits.


Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.