Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

11-09-2014
Giovanca is momenteel op tournee door Nederland. Ze heeft een bijzondere liefde voor het 70s tijdperk en haalt hier veel inspiratie uit. Vanavond vertelt Giovanca aan Jeroen wat ze zo mooi vindt aan deze muziek en geeft ze een optreden.

Op 1 januari 2016 moet 30 procent van de plekken in Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen van grote bedrijven gevuld worden door vrouwen, maar het gaat met het percentage vrouwen in de top nog niet goed. Op dit moment is 8,9% van de mensen in een Raad van Bestuur vrouw, onder de commissarissen 11,2%. We praten er vanavond over met Gerdi Verbeet, zij is de voorzitter van de Onderzoekscommissie. Volgens haar staan vrouwen juist te popelen om toe te treden tot de top.

Delen van de miljoenennota zijn deze week uitgelekt bij RTL Nieuws en het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. De SP is boos en wil nu dat de regering de complete Miljoenennota vrijgeeft. RTL Nieuws wil dit ook en heeft daarom een kort geding aangespannen tegen het Ministerie van Financin. Dit kort geding dient vanmiddag. Vanavond reageert Frits Wester bij Pauw op de uitspraak van de rechtbank en gaat hij in op wat er nu al uitgelekt is.

We did it, postte Boyan Slat vandaag enthousiast op zijn Facebook-pagina. De 20-jarige student van de TU Delft heeft in twee maanden tijd 2 miljoen dollar opgehaald voor zijn The Ocean Cleanup-project. Met het geld wil hij een systeem maken dat bestaat uit 100 kilometer lange drijvende armen, in de vorm van een grote V. De armen moeten het plastic 'vangen' dat in zee drijft. Vanavond vertelt Slat wanneer hij het systeem operationeel wil hebben.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.