Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

29-02-2016

Het kabinet wil salafisme harder aanpakken om haatzaaien en intolerantie tegen te gaan. VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra vindt dit plan nog niet ver genoeg gaan. Hij wil geloofsovertuigingen strafrechtelijk kunnen vervolgen. Meer hierover en over de vluchtelingenproblematiek

 


Waldemar Torenstra en Gerard Spong praten over dilemma's in de advocatuur. Torenstra speelt in de voorstelling 'Advocaat van de duivel' een advocaat die zijn ziel aan de duivel verkoopt in ruil voor geld en macht. Samen met Gerard Spong, die zijn debuut op de planken maakt, bespreken we morele vraagstukken.

 


Nederland doet het ng slechter dan de Verenigde Staten als het gaat om het casten van acteurs van kleur, blijkt uit eigen onderzoek. Ruim 91 procent van de hoofdrollen wordt gespeeld door blanke acteurs. En de acteurs van kleur die een hoofdrol hebben, zijn opvallend stereotiep gecast.
Regisseur Hesdy Lonwijk en actrice Yootha Wong-Loi-Sing praten over dit onderwerp.

 

 


Wilfred Genee presenteert vanaf vandaag een nieuw programma op RTL 7: Wat Gaat Er Nu Door Je Heen? D moeder aller sportvragen. Rondom deze vraag interviewt de presentator iedere maandagavond om 22.00 uur een uur lang n prominente gast. Vanavond trapt hij af met Matthijs van Nieuwkerk en de komende weken komen onder anderen Freek de Jonge en Bram Moszkowicz voorbij. Vanavond vertelt Genee bij ons aan tafel over zijn programma en ook waarom Marco van Basten uiteindelijk afhaakte voor Wat Gaat Er Nu Door Je Heen?

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.