Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

02-10-2014

De PvdA vindt de boetes op bonussen, die bankiers vanaf januari kunnen krijgen, te laag. Volgens kabinetsplannen mag de boete maximaal twintig procent van het vaste salaris bedragen. Nijboer wil veel verder gaan. Hij wil dat de boetes kunnen oplopen tot 10 miljoen euro. Vanavond gaat hij in Pauw in debat met hoogleraar Jeroen Smit. Smit vindt dat de politiek moet stoppen met het 'bashen van de bankenwereld', omdat het vertrouwen in deze sector moet terugkeren.

 

Regeringspartijen PvdA en VVD staan vandaag recht tegenover elkaar in het debat over de mogelijke inzet van militairen tegen IS in Syri. De VVD noemt het 'geen absolute noodzaak' dat er een resolutie van de VN ligt, iets wat de PvdA bij een volgende missie wel wil. Ook wil de Kamer een structurele oplossing van het kabinet voor de financiering van militaire missies. Ferry Mingelen volgt het debat en doet bij Pauw verslag.

 

Vandaag debuteert de film Brozer in de bioscoop. In deze opvolger van Broos uit 1997, waarbij de hoofdrolspelers gezamenlijk een Gouden Kalf wonnen, zien we opnieuw de vier zussen. En van hen Muis, actrice Leonoor Pauw, krijgt te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. Wat volgt is een film waarin fictie en realiteit door elkaar heen lopen. Uiteindelijk overlijdt Leonoor en zien we het afscheid. Vanavond is haar man George van Houts te gast. Dochter Merel zingt een zelfgeschreven lied.

 

Zo'n 35.000 walrussen vertoeven momenteel aan de kust van Alaska. Een recordaantal tegelijkertijd, zeggen wetenschappers. Normaal rusten de dieren uit op het zee-ijs in de Noordelijke IJszee, maar dat is er dit jaar erg weinig waardoor de walrussen gedwongen zijn ergens anders uit te rusten met hun jongen. Alarmerend, zegt zeebioloog Niels van Elk van het Dolfinarium, die vanavond te gast is.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.