Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

06-10-2014
Op 19 oktober vallen achttien mensen het huis van Jos van Rey binnen omdat hij verdacht wordt van corruptie. In de weken daarna wordt hij geschaduwd, zijn telefoon getapt, is er een baken onder zijn auto geplaatst om hem te volgen en worden de mensen waarmee hij contact heeft ook getapt. Van Rey voelt zich staatsvijand nummer n. Vanavond spreekt hij met Jeroen over dit onderzoek waar inmiddels tien tot veertien miljoen euro in gestoken is.

Stuntman Mario D. uit Vijfhuizen zat achter het stuur van de monstertruck die op 28 september het publiek inreed in Haaksbergen. Hij is vervolgens op de plek van het ongeluk opgepakt. Inmiddels is de bestuurder weer vrijgelaten, maar wordt nog wel verdacht van dood door schuld. Afgelopen weekend werd bekend dat er fotos gemaakt zijn die er op kunnen wijzen dat de monstertruck vloeistof heeft gelekt voor het ongeluk. Vanavond spreekt Rob Oude Breuil, de advocaat van Mario D, erover met Jeroen.

Syrische vluchtelingen snappen niet dat Nederland wel IS in Irak gaat bombarderen, maar niet in Syri. Met die kritiek kwamen ze afgelopen weekend op minister Ploumen af, toen zij een bliksembezoek aan het land bracht. Volkskrant-journalist Nathalie Righton reisde met de minister mee en doet vanavond verslag van wat ze zag.

Tijdens de Grand Prix in Japan vloog gisteren formule 1-coureur Jules Bianchi met zijn bolide uit de bocht op het circuit van Suzuka. Hij botste op de kraan die aanwezig was om de beschadigde auto van de eerder gecrashte Duitser Sutil weg te takelen. De 25-jarige Bianchi raakte buiten bewustzijn en werd met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. De crash leidde tot een hevige discussie over de gang van zaken in Suzuka, waar de regen voor lastige omstandigheden zorgde. Nederlands autocoureur Robert Doornbos was op dat moment commentator in Nederland. Wat zijn de risicos? Hij licht het vanavond toe.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.