Pauw

Pauw

05-11-2014
Verzorgingstehuis WZH in Den Haag ligt onder vuur, sinds gisteren bekend werd dat bewoners er verwaarloosd worden. Aan tafel bij Pauw reageerde Ben Oude Nijhuis op de situatie in het huis, waar ook zijn vrouw woont. Het is hetzelfde huis waar ook de dementerende moeder van staatssecretaris Van Rijn woont. Vanavond spreekt Pauw met Heleen Dupuis, de voorzitter van de Raad van Toezicht van WZH. Dupuis is ook senator namens de VVD.

Staatssecretaris Martin van Rijn reageerde gister in Pauw op het verhaal over de erbarmelijke omstandigheden waarin zijn demente moeder verkeert in verzorgingshuis WoonZorgcentra Haaglanden. De reactie van de bewindsman riep veel verontwaardiging op. Aan tafel reageren SPer Renske Leijten, Jan Slagter van Omroep Max en journalist Wouke van Scherrenberg. Leijten vroeg vandaag een debat aan over de situatie.

Ik kom terug, de nieuwe autobiografisch getinte roman van Adriaan van Dis verschijnt morgen. Het boek gaat over zijn verhouding met zijn moeder, die bijna 100 jaar werd en haar twee oudste dochters en een kleinkind had overleefd. Van Dis baseerde vaker boeken op zijn familieachtergrond, maar zijn moeder speelde tot nu toe een rol in de luwte. Wat was de reden hiervoor? Vanavond praat Van Dis met Jeroen over zijn nieuwe roman.

De bekende Franse topeconoom Piketty was vandaag in Nederland en leek wel een rockster. Piketty is in Nederland vanwege de vertaling van zijn boek en ging vandaag in gesprek met de leden van de vaste Kamercommissie Financin van de Tweede Kamer. Zijn stelling: de rijken worden rijker, de armen worden armer. Is dat erg? En moeten we daar iets tegen doen? Vanavond bij Pauw het Miljonairsdebat met (oud-)miljonairs: Erik de Vlieger, Harry de Winter en Yves Gyrath. De Vlieger en de Winter bezochten vanavond voor ons ook het interview dat Piketty in Paradiso gaf.