Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

02-03-2015
De strijd om de Provinciale Staten is losgebarsten. Met nog zestien dagen te gaan tot de verkiezingen zijn de campagnes op stoom. Ondertussen worstelen verschillende partijen met een integriteitskwestie. Zo raakte VVDer Mark Verheijen de afgelopen week in opspraak vanwege declaraties. Vrijdag stapte hij op vanwege de kwestie. Worden politici in tijden van campagne te hard aangepakt? Of is het meer dan terecht? Ferry Mingelen en Erik de Vlieger geven commentaar.

Dennis Abdelkarim Honing bekeerde zich op zijn zeventiende na een verblijf in de jeugdgevangenis tot de islam en werd later lid van een ondergrondse Haagse Jihadbeweging Straat Dawah. En van de naar Syri vertrokken jihadisten logeerde maandenlang op een bank in zijn huiskamer. Honing kwam ervan terug en waarschuwt nu voor de gevaren van radicalisering in het boek Ongeloofwaardig waarin hij zijn levensverhaal vertelt.

Het kabinet gaat miljoenen extra investeren in de beveiliging van Nederland. We moeten er volgens de regering rekening mee houden dat bewapende marechaussee een onderdeel van het straatbeeld worden. Aanleiding is toenemende dreiging van terroristische organisaties als IS en de aanslagen in Parijs, Brussel en Kopenhagen. In Pauw vertelt minister Ronald Plasterk wat de AIVD doet tegen terugkerende Syrigangers en lone wolves.

Een moeder uit Heerlen is gisteren aangehouden, omdat ze wordt verdacht van de moord op haar zeven jaar oude zoontje. De vrouw dreigde twee uur na het misdrijf van een viaduct te springen, maar de politie wist haar op andere gedachten te brengen. Het gezin was al langer bekend bij de hulpverlening en de vraag doemt op of de dood van Papillon voorkomen had kunnen worden. Vanavond praten twee goede vriendinnen van de moeder, Yvonne Cator en Bertie Beninati en voormalig directeur van Jeugdzorg Cock Fuchs, over hoe het zover heeft kunnen komen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.